Радикальні націоналістичні угруповання не здатні дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні й під час другого туру виборів президента.

Про це в ефірі телеканала "1+1" 4 квітня заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте такожАваков розповів про проблему "аномальних дільниць" на виборах

"Я не бачу загроз від "національних дружин" і від "Національного корпусу". Позиція Білецького (лідер "Нацкорпусу" нардеп Андрій Білецький) зрозуміла, ми проводили з ним зустріч, зокрема щодо забезпечення виборів без тиску. І я не думаю, що в організації С14 достатньо сил або бажання дестабілізувати ситуацію. Це невеликі радикальні групи, на кожну з яких вистачає швидкого державного апарату впливу. Думаю, ви побачите, що не буде жодного інциденту у другому турі", - сказав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня на сторінці "ЗеКоманди" розмістили відеоролик Зеленського, в якому він пропонує лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко бути арбітром на його дебатах з Порошенком.