В Європейській солідарності рішення суду вважають безпідставним / фото УНІАН

Львівський окружний адмінсуд постановив перерахувати голоси на шести ділянках 119 округу, де переміг кандидат від Європейської солідарності Михайло Бондар.

Про це у неділю, 28 липня, повідомляє Буський медіа-портал.

Суд розглядав позов кандидата від Слуги народу Ореста Кавецького і іншого кандидата на 119 окрузі, самовисуванця Віталія Кравчука.

Відео дня

Читайте такожЦВК скасувала повторний перерахунок голосів на окрузі, де переміг Балога

Адміністративний позов задоволено частково, зокрема визнана протиправною бездіяльність ОВК округу №119 з реагування на порушення виборчого законодавства під час підрахунку голосів виборців, а також визнано протиправним та скасовано протокол ОВК про підсумки голосування в окрузі №119.

Окружну виборчу комісію округу №119 зобов'язали провести повторний підрахунок голосів на шести виборчих дільницях.

У свою чергу, Європейська солідарність вважає перерахунок голосів на окрузі безпідставним.

Як повідомляв УНІАН, технологія двійників, яку використовували на позачергових парламентських виборах 21 липня, завадила перемогти шести кандидатам від партії «Слуга народу».

Зокрема, у 119 окрузі Львівської області переможець Михайло Бондар (депутат 8-го скликання від «Народного фронту») випередив кандидата від партії «Слуга народу» Ореста Кавецького на 140 голосів. А за Віталія Кравчука, який є головою правління громадської організації «Слуга народу України», проголосували 2398 виборців.