Експерти пояснили, як прискорити метаболізм / фото pxhere.com

Повільний метаболізм існує у великої кількості людей. Йдеться про низьку швидкість обміну речовин в організмі, меншу кількість спалюваних калорій, що і призводить часом до набору зайвої ваги.

Для прискорення метаболізму слід дотримуватися декількох порад, пише MedikForum.

У першу чергу, їжте частіше, але маленькими порціями. Перерва між прийомами їжі не повинна бути більше 3-4 годин. У перервах бажано робити перекуси.

Відео дня

По-друге, вам потрібно їсти стільки, скільки вимагає ваш організм. Не треба себе ґвалтувати і доїдати всю порцію, якщо ви вже наїлися. Переїдання ні до чого доброго не призведуть. Намагайтеся рівномірно розподіляти їжу для дотримання добової норми калорій, а не з'їдати все за раз.

Читайте такожХуднемо ефективно: названо три важливі правила

По-третє, стежте за тим, що ви їсте. У раціоні повинно бути більше свіжих фруктів, зелені, овочів з клітковиною, складних вуглеводів, мінеральних речовин і вітамінів. Постарайтеся відмовитися від жирних, солоних, копчених, смажених страв з великою кількістю калорій, солодкого і виробів з борошна, а також алкоголю. Досить часто саме спиртне й інша неправильна їжа стають причиною сповільненого обміну речовин.

Також слід уникати дієт і голодувань. Харчування повинно бути збалансованим, інакше організм буде перебувати в стресі, не захоче позбутися зайвих кілограмів.

По-п'яте, пийте достатню кількість чистої води. Як правило, норма для дорослої людини повинна бути не менше 1,5 літра на день. Взагалі вона розраховується за формулою: 30 мл на кожен кілограм ваги. Це дуже важливо для прискорення метаболізму. Особливо корисна у цьому плані холодна вода, яка зігрівається до температури тіла, змушуючи організм витрачати більше енергії, а значить, калорій буде спалюватися набагато більше.

І не забувайте про фізичну активність, бо рух дозволяє позбутися зайвої ваги, прискорити метаболізм і поліпшити настрій. Найбільш ефективними в цьому плані вважаються біг, їзда на велосипеді, ходьба. Якщо ви не займаєтеся спортом і не маєте можливості включити його в своє життя, то хоча б більше ходіть, замініть громадський або особистий транспорт на прогулянки, відмовтеся від ліфта на користь сходів. Будь-які подібні навантаження, які збільшують серцевий ритм, здатні прискорити метаболізм.

Але найкращими в цьому плані вважаються силові тренування. Вони дозволяють знайти вам красиву мускулатуру. Для того, щоб зберегти м'язи, потрібно значно більше калорій, ніж для жирових відкладень, тому у людей, що займаються силовими тренуваннями, метаболізм набагато вищий.

Бажано включити в своє життя контрастний душ, регулярний секс, масаж, гарячі ванни, вологі обтирання, лазню або сауну. Це все позитивно впливає на стан здоров'я і прискорює метаболізм.