Перша хвиля грипу в Україні минула.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Міністерстві охорони здоров’я повідомив головний державний санітарний лікар України Сергій РИЖЕНКО.

За його словами, епідемічна ситуація щодо грипу та ГРВІ на сьогодні стабілізувалася. “У 16 областях незначно перевищено епідемічний поріг. З початку епідсезону госпіталізовано 61 тисячу осіб, що втричі менше за аналогічний період минулого року. В Україні у цьому сезоні захворіли 2 мільйони людей, що набагато менше, ніж у минулі роки. Від ускладнень грипу цього року загинуло 5 осіб, проти 577 за такий же період минулого року,” – зазначив С.РИЖЕНКО, наголосивши, що, за даними ВООЗ, у більшості країн Європейського регіону активність грипу залишається на низькому рівні.

Відео дня

Водночас головний державний санітарний лікар підкреслив, що, органи Державної санітарної служби вживають “найжорсткіших адміністративних заходів щодо керівників дитячих закладів, у яких не дотримуються оптимальних умов”, додавши, що, за ініціативи служби, сьогодні вже звільнено чотири таких керівника.