Біля узбережжя Одеси замерзло Чорне море. Льодом вкрилися пірси, на сотні метрів простягаються крижані тороси.

"В останні роки одеські зими вирізняються теплою погодою, яка стає вже нормою, - повідомили в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів. - Нинішня зима відрізняється різкими і тривалими холодами, що і призвело до замерзання води біля берега". Таке явище відбувається вкрай рідко: останній раз біля берегів Одеси море повністю замерзало в 1977 році.

В Одеському порту оголошена льодова кампанія. Як повідомили в прес-службі морського торговельного порту, "через замерзання верхнього шару води в акваторії Чорного моря в гавані введено особливі умови".

Відео дня

Крім того, в третій раз з початку зими обмерзло Азовське море. Товщина льоду в ряді місць досягає 20 сантиметрів. До селища Сєдове Новоазовського району прибило крижані брили до 5-10 метрів заввишки, які вишикувалися вздовж всієї берегової смуги.

Через потужний вітер тимчасово обмежено рейси порома з Криму до Росії. За словами начальника Керченської поромної переправи Миколи Каверниченко, "поромам дозволено ходити при вітрі до 17 метрів в секунду. При більш сильних поривах доводитися вичікувати. Поки пропущено чотири рейси".

За прогнозами синоптиків, лід у прибережній зоні Азовського моря протримається до другої декади березня. В Одеському регіоні море очиститься в найближчі дні.

www.ubr.ua