Перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина АКІМОВА сподівається, що Верховна Рада на поточній сесії ухвалить закони про реформування охорони здоров’я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це І.АКІМОВА заявила сьогодні у Дніпропетровську на прес-конференції, присвяченій презентації моделі управління проектом «Модернізація охорони здоров’я у Дніпропетровській області».

За словами І.АКІМОВОЇ, проекти закону про модернізацію охорони здоров’я в пілотних областях та закон про зміни основ охорони здоров’я у травні зареєстровані у Верховні Раді. За попередньою інформацією, вони будуть розглянуті профільним комітетом парламенту наступного тижня і передані на розгляд сесії.

Відео дня

«Я сподіваюсь, що депутати всіх фракцій, які чудово розуміють стан охорони здоров’я в Україні, не зможуть підняти руки проти цих законів. Гадаю, що до того, як Верховна Рада піде на канікули, ці два закони – можливо один у першому читанні, а другий у двох читаннях, будуть прийняті депутатами», - зазначила І.АКІМОВА.

За її словами, законопроекти спрямовані на оптимізацію мережі медичних закладів у регіонах та містять нову систему фінансування галузі.

І.АКІМОВА підкреслила, що реформування системи охорони здоров’я розпочнеться в трьох пілотних областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та місті Києві.

За словами І.АКІМОВОЇ, при такій системі охорони здоров’я, як в Україні, так жити далі не можна.

«В Україні лікарняних ліжок вдвічі більше, ніж в розвинених країнах Європи. І при цьому українці живуть на 10 років менше», - наголосила І.АКІМОВА.