Улучшить зрение поможет кукуруза / Фото: УНИАН

Австралійські вчені вивели новий вид кукурудзи, який позитивно впливає на здоров'я органів зору. Як повідомили австралійські дослідники, новий сорт кукурудзи захищає від розвитку вікової дегенерації макули, повідомляє jenskiy-sayt.com.

У кукурудзі міститься пігмент зеаксантин, який, як вважають, блокує потрапляння блакитного світла у внутрішні структури сітківки. Це знижує окисні ушкодження, які ведуть до дегенерації макули.

Що стосується нового сорту кукурудзи, в його качанах міститься в сім разів більше зеаксантину, ніж у звичайній кукурудзі. «Ми використовували генетичні популяції солодкої кукурудзи, проводячи відбір для підвищення рівня пігменту, а також роблячи забарвлення качанів більш яскравим», - пояснили вчені. Чим більш насиченим є колір кукурудзи, тим більше в ній пігменту зеаксантину, і тим вона корисніша.

Відео дня

Крім корисних пігментів, кукурудза є багатим джерелом заліза, кальцію, магнію, фосфору, вітамінів і інших мікроелементів. Серед вітамінів можна виділити вітаміни групи В, Е, А. Також, в кукурудзі містяться амінокислоти лізин і триптофан, які позитивно впливають на роботу кишечника і м'язів. При термічній обробці оболонка зерен не руйнується, і кукурудза не втрачає свої корисні властивості.