Харків. 30 січня. УНІАН. Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр ФЕЛЬДМАН вважає, що держава сьогодні проводить неефективну етнонаціональну політику, «засуваючи на третій план» проблеми національних меншин.

Як повідомили УНІАН у прес-службі депутата, з цього приводу О.ФЕЛЬДМАН збирається звернутися до Президента і прем`єр-міністра України. Зокрема, він заявляє про «фактичну бездіяльність» Ради з етнополітики при Президентові, вказує на «перекіс» у бік конфесійних питань в діяльності Держкомнацрелігій, на скасування «Відділу культури етносів України і української діаспори» в структурі Міністерства культури України тощо.

При цьому, на думку О.ФЕЛЬДМАНА, Україна може мати проблеми щодо виконання взятих на себе зобов`язань перед Радою Європи у сфері захисту прав національних меншин. Причина - скорочення більш ніж у 100 разів фінансування в рамках державного бюджету 2009 року двох бюджетних програм - «На заходи щодо відтворення культур національних меншин і фінансову допомогу газетам національних меншин» і «Заходи щодо реалізації Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин».

Відео дня

Разом з тим О.ФЕЛЬДМАН вважає, що в умовах економічної кризи проблемам національних меншин, навпаки, має приділятися підвищена увага, щоб запобігти зростанню конфліктності в етнонаціональній сфері. «Інакше, через якийсь час, питаннями національних меншин вимушені будуть займатися не Держкомнацрелігій і Мінкульт, а вже СБУ і МВС», - зазначив він.