Харків. 3 грудня. УНІАН. Учора був звільнений з посади директор Харківського обласного спортивного комплексу «Металіст» В’ячеслав Шевченко.

Як стало відомо УНІАН із джерела у ФК «Металіст», після телефонної розмови з представником місцевої влади В.Шевченко раптово подав заяву «за власним бажанням».

Коментуючи подію, місцеві футбольні експерти не виключають, що зміна директора стадіону «Металіст» - ознаку початку вигнання успішних топ-менеджерів, які займалися реконструкцією стадіону, створенням клубу, проведенням Євро-2012.

Відео дня

У випадку з В.Шевченком причиною звільнення називають бажання міської влади встановити контроль над інфраструктурою ФК «Металіст».

Нагадаємо, що раніше новий власник ФК «Металіст» заявив про намір зберегти нинішнє керівництво клубу.

Кореспондентові УНІАН сьогодні не вдалося зв`язатися із В.Шевченком, телефони у приймальній директора не відповідають.

Водночас, заступник начальника Головного управління у справах сім`ї молоді та спорту Харківської облдержадміністрації – начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сергій Христоєв повідомив кореспондента УНІАН, що Управління «не має претензій до роботи керівника стадіону «Металіст», «офіційних документів (заяви – УНІАН) від В.Шевченка не надходило» і зустрічей з ним напередодні «ніхто не проводив». «Звільнити директора ОСК «Металіст», - наголосив С.Христоєв, - можна лише на підставі рішення сесії обласної ради».

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2012 року депутати Харківської міськради звернулися до голови облради Сергія Чернова з проханням передати ОСК «Металіст» у комунальну власність міста Харкова. У 2007 році, на період реконструкції та підготовки до Євро-2012, ОСК «Металіст» було передано містом в управління Харківської обласної ради.

20 грудня президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський заявив, що може припинити фінансування клубу в зв’язку із заявами мера Харкова Геннадія Кернеса про те, що стадіон «Металіст» має бути повернуто в комунальну власність Харкова.

24 грудня О.Ярославський склав із себе повноваження президента ФК «Металіст» і заявив, що передав зобов’язання з його фінансування іншому інвестору.

Цього ж дня сайт футбольного клубу повідомив про досягнення домовленості з групою компаній «ГазУкраїна», головним бенефіціаром якої є С.Курченко, щодо придбання ФК «Металіст» у О.Ярославського.

Пізніше С.Курченко заявив, що тренерський штаб та адміністратори команди продовжуватимуть співпрацю згідно з контрактами. С.Курченко також заявив про намір найближчим часом викупити у місцевої влади стадіон «Металіст».