Київ. 24 квітня. УНІАН. На найближчу сесію Київради 26 квітня 2012 року буде винесено низку проектів рішень про скасування землевідведень на Андріївському узвозі загальною площею близько 0,5 га.

Про це повідомив УНІАН голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Депутат переконаний, що щось змінити на узвозі на краще спроможна тільки Київрада, оскільки Урядова комісія з питань законності знесення будинків та проведення будівельних робіт на Андріївському узвозі у Києві не знайшла порушень законодавства у діях забудовників.

Відео дня

«Розраховувати на центральні органи влади киянам не доводиться. Хоча у мене й не було ілюзій, що комісія Миколи Азарова стане на захист Києва. Тож сподіватись можна лише на Київраду, яка під тиском громади, готуючись до близьких виборів, прийме хоча б якісь рішення стосовно захисту вулиці-пам’ятки. Чи проголосують за них депутати побачимо», - наголосив О.Бригинець.

Депутат повідомив, що до скасування рішень про землевідведення на Андріївському узвозі готуються кілька земельних ділянок: скандальна ділянка навпроти Музею Булгакова за адресою: Андріївський узвіз, 33/6, де планувалось зведення 8-11-поверхового готелю; ділянка на розі Боричевого току та Андріївського узвозу, 33/6; ділянка за адресою: Андріївський узвіз, 20 «а», Андріївський узвіз, 30-34 «в» та ще одна земельна ділянка (10 соток), яка не має адреси, але знаходиться в дворах напроти Андріївської церкви.

«Щоб зберегти Андріївський узвіз необхідно розпочати кампанію з повернення у муніципальну власність тих будинків, які були незаконно приватизовані та земельних ділянок, де ще не розпочато будівництво. Повернути в судовому порядку споруди-пам’ятки, за якими їхні власники доглядають не належним чином. Суворо заборонити власникам змінювати зовнішній вигляд споруд, які можуть зруйнувати ансамбль вулиці-пам’ятки. Це ті три кити, на яких має базуватися нова стратегія міста щодо збереження Андріївського узвозу», - переконаний О.Бригинець.

Він переконаний, що ніякі публічні заяви та виступи чиновників на мітингам і круглих столах не допоможуть Андріївському узвозу, якщо згадані напрями не будуть реалізовуватися київською владою, яку необхідно суттєво оновити на найближчих місцевих виборах.