Через віялові відключення світла українцям потрібно шукати альтернативні варіанти для освітлення приміщень / фото ua.depositphotos.com

Через ракетні удари Росії по критичній інфраструктурі практичні у всіх регіонах України відбуваються віялові відключення електроенергії. Попереду важка зима, тому українцям потрібно пристосовуватися до життя без світла.

Пропонуємо дізнатися, що використовувати, якщо немає світла, як зробити звичайну свічку вдома і що можна використовувати замість свічки, щоб ваші вечори були не такими темними.

Що можна використовувати замість свічки: поради від знавців

Пропонуємо взяти собі на замітку альтернативні варіанти для освітлення приміщень ввечері й вночі, якщо у вашому будинку не виявилося свічки:

  • світлодіодна стрічка - працює від постійного струму і підключається до джерела струму з постійною напругою величиною зазвичай 12 в, рідше 24 В і 5 в, може працювати від батарейок;
  • гірлянди на батарейках - може працювати до 2-3-х днів; а середньому від недорогих батарейок світлодіоди горять 24 години яскраво, потім яскравість буде знижуватися поступово;
  • світлодіодні ліхтарі - дуже компактні і максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки;

  • гасова лампа - в інтернеті такі лампи називаються "туристичні", але для них необхідно запастися і гасом;

  • генератор - найпростіший, який допоможе включити пару лампочок, чайник - обійдеться в кілька тисяч гривень, але є і більш серйозні варіанти.

Гасова лампа-відмінна альтернатива свічкам / фото УНІАН

Як зробити свічку вдома

Якщо відключення світла вас застало раптово, а у квартирі немає навіть свічок для торта, розповідаємо, що потрібно, щоб зробити свічку вдома.

Саморобна свічка без воску

  1. Візьміть будь-яку банку з-під консерви або обріжте жерстяну банку з-під пива, або навіть звичайне керамічне блюдце підійде в екстрених випадках.
  2. Також вам знадобиться звичайна вата і будь-яка олія.
  3. Скрутіть вату в імпровізований гніт і закріпіть її в банці чи на блюдці.
  4. Налийте олію в місткість, щоб вата трохи просочилася, і можна запалювати.

Також можна зробити свічку своїми руками з підручних матеріалів. Зокрема - з мила.

Як зробити свічку з мила: відео

Тепер ви знаєте, що робити, якщо відключили світло і чим можна замінити свічку. Також пропонуємо дізнатися, як зробити плиту зі свічок своїми руками і як дешево утеплити вікна.

Вас також можуть зацікавити новини: