Каждій власник кота повинен нать, як врятувати свого вихованця від глистів / фото REUTERS

Глисти у кота - проблема досить неприємна для будь-якого власника тварини. Але засмучуватися не варто. Тут головне знати, що робити, якщо у кота глисти.

Для початку давайте розберемося, як дізнатися, чи є у кота глисти. Ветеринари попереджають, що самому визначити це буває дуже складно, оскільки гельмінтоз дуже схожий на інші нездужання у котів. Тому, як лікувати глисти у кота, краще за всіх знають фахівці, які з точністю можуть визначити цю недугу і призначити лікування.

Як виявити глисти у кота - симптоми

Однак, якщо ви все ж хочете для себе усвідомити, як зрозуміти, що у кота глисти, то для цього потрібно знати деякі особливості і звертати на них увагу:

Відео дня
  • діарея або блювота;
  • поганий стан шерсті;
  • млявість;
  • кров у фекаліях;
  • сверблячка в анальному отворі;
  • збільшення живота;

Як дізнатися, що у кота глисти, буває складно, судячи з кількості симптомів. І, якщо ви помітили один або відразу кілька подібних проявів, у вас може початися паніка, мовляв у кота глисти, що робити. Найкраще, що ви можете зробити в цьому випадку - показати улюбленця фахівцю.

Також не зайвим буде дізнатися, від чого у кота глисти бувають в принципі. В першу чергу вони з'являються через вживання котом сирої риби або м'яса. А ще звідки у домашнього кота глисти, так це з вулиці - зайшли ви в квартиру у взутті, а на ньому можуть бути яйця глистів. Кыт неодмінно понюхає ваше взуття заодно і підчепить глисти.

Чи правда, що глисти у кота передаються людям

Якщо у домашнього кота є гельмінти, то не заразитися ними у людини практично немає шансів. Це може статися через контакт з поверхнями, де можуть залишатися яйця глистів, або якщо ви чистите котячий туалет без рукавичок. Досвідчені власники котів відзначають, що тут не допоможе уникнути зараження навіть часте миття рук.

Знайшлись глисти у кота - що робити , як лікувати

Котоводи з досвідом радять спочатку гарненько попрбирати в будинку і винищити яйця глистів, а після цього зайнятися здоров'ям улюбленця.

Майте на увазі, що лікувати цю недугу можна різними препаратами. Таблетки є найпопулярнішими, але сам препарат і його дозування визначає ветеринар.

Зазвичай власники котів кришать таблетка в їжу тварини або розчиняють у воді і змушують її випити. Деякі навіть придумали простий лайфхак - воду з розчиненою таблеткою набирають в шприц без голки і спритним рухом руки швидко заливають її прямо в пащу коту.

А є ще суспензія - вона продається вже в спеціальному шприці. Вам залишається тільки відкрити кішці рот і вилити вміст.

Також фахівець може призначити краплі на холку. Принадність в простоті способу, але у нього є пара мінусів - він може не бути ефективний на 100%, а ще здатний зіпсувати коту шерсть в місці нанесення.

Раніше УНІАН писав, як відучити кота лазити по столах.

Вас також можуть зацікавити новини: