Як правильно варити яйця - прості лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

Здається, варити курячі яйця вміють всі, але інколи з цим стаються проблеми. Навіть досвідчені господині припускаються помилок. Щоб варені яйця завжди гарно очищувалися та не тріскалися у процесі, необхідно запам'ятати кілька простих правил.

Раніше ми розповідали, як зробити яйце пашот, а сьогодні обговоримо, як варити яйця правильно.

Найчастіше люди цікавляться, у яку воду занурювати яйця - в холодну чи гарячу. Насправді, можна їх варити у будь-якій воді, але є нюанси.

Відео дня

Як правильно варити яйця в холодній або гарячій воді

Існує два основних варіанти варіння яєць: у гарячій воді та у холодній. Обирайте оптимальний варіант з огляду на температуру зберігання ваших яєць. Якщо вони знаходяться у холодильнику - варіть у холодній воді, якщо в умовах кімнатної температури хоча б одну годину - у гарячій. Розглянемо по черзі тонкощі обох випадків.

Багато господинь знають, як варити яйця у холодній воді. Це досить зручний та простий спосіб, але після закипання води за процесом важливо стежити. Для цього необхідно ретельно промити яйця водою, занурити у посудину з холодною водою та поставити на помірний вогонь.

Скільки варити яйця у холодній воді:

  • яйце некруто - варити 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь;
  • яйце в мішечок - варити 4 хвилини після закипання;
  • яйце круто - варимо 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь.

Не варто вагатися, чи можна покласти яйця у киплячу воду. У цьому випадку головне - запам'ятати ключові правила. У киплячій воді краще за все варити яйця, які мають кімнатну температуру. Якщо ви занурите у кип'яток яйця з холодильника, вони відразу потріскаються. На смак це не надто вплине, але форму вже не повернути.

Існує простий алгоритм того, як варити яйця у киплячій воді. Поставте посудину з водою на вогонь та ретельно промийте яйця під проточною водою. Коли вода закипить, обережно занурте яйця.

Рівні приготування:

  • яйце некруто - варити 1 хвилину, зняти з вогню та накрити кришкою на 4-5 хвилин;
  • яйце в мішечок - варити 2 хвилини, зняти з вогню і накрити кришкою на 7 хвилин;
  • яйце круто - варити 4 хвилини на помірному вогні без інтенсивного кипіння води.

Загалом, кожна господиня обирає більш зручний для себе спосіб приготування яєць, але треба пам'ятати про обидва.

До речі, щоб шкарлупа краще відходила від яєць, спробуйте обдати гарячі яйця холодною водою після варіння. Крім того, господині часто роблять проколи на дні яйця, щоб пробити захисну плівку. Тоді варені яйця краще очищаються.

А для того, щоб яйця не тріскалися у процесі варіння, спробуйте додати столову ложку солі.

Вас також можуть зацікавити новини: