Кожен повинен знати, як правильно вибрати авокадо / фото depositphotos.com

Авокадо - один з тих продуктів, які вмить стали популярними. На цій хвилі його кинулися пробувати багато людей, проте відразу ж розчарувалися. Причина тому - незнання, як повинен виглядати хороший авокадо. І хоча перше враження часто може відштовхнути від повторення невдалого досвіду, радимо дати цьому фрукту другий шанс. Ось тільки в цей раз до вибору підійдіть відповідальніше, озброївшись нашими порадами про те, як правильно вибрати авокадо.

Як вибрати авокадо - інструкція

При виборі цього фрукта головним фактором є його зрілість, тому важливо розуміти, як дізнатися - стиглий авокадо чи ні. Для цього достатньо просто злегка натиснути на фрукт - ви повинні відчути, як м'якоть ніби просідає під тиском. "Кам'яний" авокадо точно краще залишити в магазині. 

Крім того, варто знати, як повинен виглядати хороший авокадо. Переконайтеся, що на фрукті немає цвілі, чорних плям, а шкірка однорідного кольору. Якщо ви при виборі фрукта думаєте, який авокадо краще - темний або зелений - завжди віддавайте перевагу темному кольору. Це говорить про те, що фрукт дозрів.

Відео дня

Важлива порада: необхідно звернути увагу на місце черешка (його ви знайдете на округлому кінці авокадо посередині). Якщо він жовтуватий або світло-коричневий - сміливо купуйте, авокадо стиглий. Якщо ж слід від черешка зелений - фрукт недозрілий. 

Для того, щоб точно не помилитися, запам'ятайте, як виглядає поганий авокадо:

  • на черешку утворилася цвіль;
  • при натисканні авокадо занадто м'який - є ризик, що фрукт перезрів;
  • на авокадо є надрізи або вм'ятини;
  • на деяких ділянках є темні плями.

Знаючи ці поради, ви точно зможете правильно вибрати авокадо в магазині.

Як виглядає стиглий авокадо всередині

Вище ми розповіли, як виглядає стиглий авокадо. Але важливо і те, як виглядає фрукт зсередини. Однією з головних ознак стиглого авокадо є своєрідна градація кольору: біля кісточки він буде найсвітлішим, поступово темніючи в напрямку шкірки. 

Але пам'ятайте, якщо при розрізі на внутрішній частині авокадо є чорні або темно-коричневі вкраплення - фрукт перестиглий. 

Як вибрати авокадо для бутербродів - поради

Одними з найпопулярніших страв з авокадо є бутерброди з яйцем-пашот або лососем. Для приготування такої закуски потрібно вибрати фрукт правильно. Найчастіше його розмазують по тосту, тому авокадо повинен бути м'яким. Перевірити це дуже просто - як ми і писали, достатньо просто злегка натиснути на плід - якщо він "просідає", авокадо відмінно підійде для бутербродів.

Однак якщо відчуваєте, що під шкіркою авокадо "кашиця" - краще вибрати інший фрукт, адже перезрілий продукт може зіпсувати смак бутербродів. 

Як вибрати авокадо Хасс

Головна відмінність авокадо Хасс від звичайного - його колір. Ці плоди вкриті фіолетовою або майже чорною шкіркою. Крім того, вони набагато ніжніше і м'якше, а також мають пікантний горіховий післясмак.

Для того, щоб правильно вибрати авокадо Хасс, необхідно злегка натиснути на фрукт в області черешка - там повинні з'явитися крапельки масла. Це говорить про те, що плід стиглий і готовий до вживання. Ще один лайфхак - злегка потрусити авокадо - ви повинні відчути як кісточка "ходить" всередині фрукта. 

Вас також можуть зацікавити новини: