День Валентина 2020

Вже за два тижні закохані пари по всьому світу будуть відзначати своє "професійне" свято - День Святого Валентина. Святкування 14 лютого має давню історію і свої традиції, дотримуватися яких намагаються багато людей до сьогоднішнього дня. Як виник День усіх закоханих і в чому його основні особливості - читайте нижче.

День Святого Валентина: історія свята

Вважається, що традиції святкування Дня всіх закоханих - близько 16 століть. Названо свято на честь християнського священика - Валентина. Згідно з переказами, у часи правління в Римській імперії Клавдія ІІ він таємно вінчав пари, попри заборону. Римський імператор вважав, що сім'я і шлюб заважають будівництву і зміцненню сильної імперії. Через це він своїм указом заборонив солдатам одружуватися.

Сам Валентин з римського міста Терні. Крім вінчань, він часто мирив пари, які перебували у сварках. Після того, як інформація про це просочилася до Клавдія, імператор засудив Валентина до страти. Вже після його смерті було виявлено прощального листа, в якому Валентин виклав розповідь про своє кохання до дівчини.

Відео дня
День Святого Валентина 2020

Через роки після страти Валентина було канонізовано католиками як мученика, який постраждав за віру. З 496 року 14 лютого стало Днем Святого Валентина після указу Папи Римського Геласіуса І.

Широке поширення в США це свято отримало у XVIII столітті, а в країнах Західної Європи - у XIII. Попри те, що в собі воно одночасно поєднує традиції язичництва та християнства, свято має велику популярність, насамперед - серед молоді.

Символи Дня всіх закоханих

Традиційним атрибутом Дня Святого Валентина багато років залишаються листівки у вигляді сердець - так звані "валентинки". Вони можуть бути будь-якого розміру, кольору, стилю і дизайну. Поряд з ними також особливу популярність (в тому числі, як подарунки) набувають плюшеві ведмедики - у вигляді іграшок, статуеток, зображення на листівках. Нерідко можна зустріти зображення Купідона - хлопчика з луком і стрілами.

День Валентина 2020 дата

Головний колір Дня Святого Валентина - червоний або рожевий. Саме в таких відтінках намагаються дарувати подарунки, зокрема - представницям жіночої половини людства.

Традиції 14 лютого

Оскільки День Святого Валентина - це насамперед свято любові, найактивніше його відзначають пари. Важливим атрибутом 14 лютого є подарунки. Крім валентинок і традиційних матеріальних презентів, для багатьох пар в цей день важливо продемонструвати особливу любов і повагу. Зважаючи на те, що 14 лютого не є офіційним святом, найчастіше воно випадає на робочий день (в 2020 році це п'ятниця). Тому традицією багатьох є святкова вечеря на двох у кафе, ресторані або домашній атмосфері.

З Днем Валентина

Багато молодих пар обирають 14 лютого днем для початку сімейного життя. Хтось робить на нього пропозицію руки та серця своїй половинці, а хтось реєструє у святковий день шлюб. Багато хто вірить, що давши старт своїй сім'ї саме на День всіх закоханих, можна прожити життя у гармонії та щасті.

Прикмети на День Святого Валентина

Головним правилом цього свята є необхідність провести його в хорошому настрої і з вірою в любов. Якщо ваші думки і бажання щирі, тоді можна вірити у виконання наступних прикмет. Так, часто самотні дівчата вранці 14 лютого виходили на подвір'я і дивилися на небо: якщо на ньому багато птахів, значить у них в році буде чимало залицяльників. Хтось вірить у прикмету: якщо запитати ім'я у першого чоловіка, якого зустрінеш на вулиці, так зватимуть майбутнього чоловіка. Щодо ще одного незвичайного повір'я - якщо зустріти 14 лютого на виході з будинку жінку з коляскою - висока ймовірність швидкої появи власної дитини.

День Валентина 2020

Деякі люди переконані, що в День всіх закоханих не можна спізнюватися - це спричинить сварки і розлучення. Хтось по-особливому боїться спіткнутися - можливо, це спричинить нерозуміння у стосунках.