Яке сьогодні свято 4 серпня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 4 серпня вшановує послідовницю Ісуса Христа Марію Магдалину, яка до зустрічі з Христом була блудницею, але потім покаялася.

Дівчата в давні часи сприймали Марію Магдалену як покровительку жіночої краси і юності, і в свято 4 серпня молилися їй про привабливу зовнішність. Також для гладкої шкіри в цей день збирали росу в срібне блюдце, і потім вмивали обличчя.

Роса в народне свято 4 серпня вважається корисною для людей, але згубною для домашньої худоби і птахів. Тому тварин на випас в цей день не виводили, поки не трава не висохне. Боялися, що якщо звірі покуштують трави з росою, то захворіють або навіть помруть.

Відео дня

У це народне свято наші предки збирали сезонні ягоди - агрус, малину, ожину, чорницю, брусницю. З ягід готували на зиму компоти і варення. У цю дату вони вважаються особливо корисними для крові, судин і краси шкіри. Тому 4 серпня обов'язково варто з'їсти жменю сирих ягід.

4 серпня - знак Зодіаку

Народжена людина 4 серпня за знаком Зодіаку - Лев. Іменинники цього дня мають сильні лідерські якості і творчу уяву. У них багато талантів, вони однаково гарні в мовах, точних науках і в спорті. Ці люди самовіддані і сильні духом, але дуже важко сприймають підколи і уїдливі зауваження. Вони перестають спілкуватися з людьми, які їх не цінують.

4 серпня свято Україна / фото pixabay.com

Що не можна робити 4 серпня

День Марії здавна вважається невдалим для роботи на полі і в городі. Не варто нічого копати, сапати і обрізати дерева, інакше можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Також не варто в цей день працювати на вулиці якщо пройшов дощ.

Жінкам в цю дату можна займатися повсякденними справами, але не варто перепрацьовувати себе.

Невдалий день для боротьби з бур'янами, а також з щурами, мишами і комахами-шкідниками.

У день Марії Магдалени категорично заборонено сваритися з рідними, матюкатися, згадувати старі образи, влаштовувати скандали через ревнощі. Якщо в цей день між близькими зіпсуються відносини, то налагодяться вони нескоро.

Прикмети погоди 4 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Гроза 4 серпня віщує багатий урожай зерна.
  • Якщо пішов дощ, але кури продовжують гуляти по двору, то опади скоро припиняться. А якщо кури ховаються в курник, хоча на вулиці сухо, то скоро буде затяжний дощ.
  • Якщо по землі повзає багато слимаків, то погода найближчими днями буде сирою і вітряною.
  • Якщо в лісі досі не з'явилися гриби, то і восени їх буде мало.
  • Чим більше ягід вродило на калині, тим суворіше буде зима.
  • Якщо на вулиці на павутині не видно павука, то скоро погода зіпсується.
  • Вранці на траві багато роси - до спекотної погоди.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: