Церковне свято 16 грудня / depositphotos.com

Іоанн Мовчальник походив з багатої родини. Коли хлопчикові було 18, його батьки померли. Половину спадщини він роздав бідним, а другу половину витратив на будівництво храмів. Довгий час служив у лаврі Сави Освяченого. З 482 по 491 рр.був єпископом в одній з вірменських церков. Останні роки життя провів у відлюдництві в печері. Славився, як цілитель, який силою молитви рятував людей від хвороб. Вмів читати думки.

Православне свято 16 грудня - день пам'яті пророка Софонія

Святого вважають дев'ятим з числа менших пророків. Згідно з переказами, він походив з багатого роду і жив за 630 років до Різдва Христового. На жаль, справжніх відомостей про його діяльність немає, але він залишив після себе "Книгу пророцтв Софонія", де передбачено руйнування старого Єрусалиму і створення нового, а також звернення язичників в християнство. Відомо, що діяв пророк з 640 до 609 року н. е.

Прикмети 16 грудня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН, Денис Прядко
  • земля тала і падає сніг - наступний рік буде неврожайним;
  • снігурі під вікнами цвірінькають - скоро потеплішає;
  • кішки тиснуться до батарей - до сильних морозів;
  • кішки вмиваються і вилизують лапки - потеплішає в найближчі дні.

Що сьогодні не можна робити

У цей день категорично заборонено кричати і співати, інакше нечиста сила відніме голос. Також не можна лаятися і ображатися, інакше люди, які порушили цю заборону, проведуть в сварках весь майбутній рік. Утримайтеся від порожніх обіцянок і менше розповідайте про себе стороннім людям.

Відео дня

Що можна робити 16 грудня

На Івана Мовчальника було прийнято ходити до церкви і просити святого про одужання для себе і своїх близьких. Важливо в цей день усвідомити свої вчинки і очистити помисли. Краще день, а особливо вечір, провести в мовчанні - це приверне удачу.

Вас также могут заинтересовать новости: