УНІАН зібрав для вас всі топ-фільми 2019 року / УНІАН

Світовий і вітчизняний кінематограф подарував нам в 2019 році чималу кількість фільмів, які завоювали увагу та любов кінокритиків і простих глядачів. Деякі з них відзначилися величезними касовими зборами, деякі відмінним сценарієм, гідним "Оскара", а деякі поки що навіть не вийшли на великі екрани, але вже побили всі рекорди за рівнем очікування.

УНІАН зібрав для вас всі топ-фільми 2019 року, які є обов'язковими до перегляду для кожного кіномана.

Топ-фільми 2019 року

"Джокер"

Готем, початок 1980-х років. Комік Артур Флек живе з хворою матір'ю, яка з дитинства вчить його ходити з посмішкою». Намагаючись нести у світ добре і дарувати людям радість, Артур стикається з людською жорстокістю і поступово приходить до висновку, що цей світ отримає від нього не добру посмішку, а усмішку лиходія Джокера.

Фільм Джокер був прийнятий критиками дуже добре, проте був звинувачений в зайвій жорстокості і можливій пропаганді насильства.

Докладну рецензію на фільм "Джокер" читайте в нашому матеріалі.

"Зелена книга"

"Зелена книга" – комедійна драма, яка розповідає про існуючий в середині минулого століття довіднику для темношкірих туристів. Довідник "Зелена книга" допомагав мандрівникам знайти безпечні місця для ночівлі, заправки, магазини та інші потрібні сервіси.

Таким довідником користуються головні герої фільму відправляються в поїздку по південній Америці, яка змінить їх життя. Стрічка отримала заповітну нагороду Оскар-2019 в номінації "Кращий фільм року", а також отримала статуетку в номінації "Кращий оригінальний сценарій".

"Воно 2"

Проходить 27 років після першої зустрічі хлопців з демонічним Пеннівайзом. Вони вже виросли, і у кожного своє життя. Але несподівано їх спокійне існування порушує дивний телефонний дзвінок, який змушує їх знову зібратися разом.

Докладну рецензію на "Воно 2" читайте в нашому матеріалі.

"Дощовий день у Нью-Йорку"

Фільм-"зефірка" від Вуді Аллена. «Дощовий день у Нью-Йорку» був знятий ще в 20187, але так і не вийшов у прокат, через що вирують навколо сексуальних скандалів (Вайнштейн, пейс і так далі) і страху перед агресивними нападками активістів.

Читайте також«Чаклунка. Повелителька темряви»: наскільки вдалим виявилось продовження казки з Анджеліною Джолі

Фільм розповідає про двох молодих людей, які приїжджають на вихідні в Нью-Йорк, де їх зустрічають погана погода і ряд пригод.

Аллен створив не просто легку комедію, але наповнив свій фільм дотепною сатирою. При цьому режисер залишився вірним своєму фірмовому стилю і загорнув усе це в таку красиву обгортку з нальотом вінтажу, що, сидячи в кінотеатрі, насолоджуєшся і смакуєш кожен кадр. Тут тобі і твідові піджаки, і респектабельні ресторани, і чарівна осіння природа. Одним словом, все те, що робить фільми Аллена такими легкими, схожими на невагоме безе, яким не можна пересититися.

Докладну рецензію на "Дощовий день у Нью-Йорку" читайте на УНІАН.

"Капітан Марвел"

Фільм розповідає про жінку-супергероїню, яка володіє унікальними здібностями. Всі події відбуваються в 1990-х роках. Стрічка докладно розповідає, як пілот ВПС США через злиття з ДНК воїна інопланетної раси Крії стала супергероєм Капітаном Марвел і отримала надздібності. У головній ролі фільму постає голлівудська актриса Брі Ларсон.

"Як приручити дракона 3"

Неймовірно барвистий і добрий мультик про людей і драконів.

Коли-то вікінги жили в гармонії з драконами. В ті часи вони ділили радість, горе... і останні штани. Здавалося, що так буде завжди, але поява загадкової Денної Фурії змінило життя острова. І тепер Іккінг і Беззубик зіткнуться з безжальним мисливцем на драконів, що прагне знищити все, що їм дорого.

"Щиголь"

Коли в Метрополітен-музеї в Нью-Йорку прогримів вибух, більшість його відвідувачів загинули. Хлопчик Тео (Энсела Элгорт) дивом вижив. Вмираючий дідусь, який опинився поруч, подарував йому перстень і наказав взяти з собою одну з картин і ховати її в себе, що б не трапилося. Ця картина вплинула на все подальше життя Тео. Він виявлявся у різних прийомних сім'ях - багатих і бідних, жив у різних містах світу. Тільки одне залишалося незмінним - він тримав при собі картину.

"Марія – королева Шотландії"

Краща роль Марго Роббі.

Фільм "Марія – королева Шотландії" розповідає про трагічну історію життя і смерті Марії Стюарт. Католичка Марія Стюарт, королева Шотландії, а також можлива спадкоємиця англійського престолу, адже її кузина – королева Англії, протестантка Єлизавета I – не має дітей. Стрічка познайомить вас з безжальною Єлизаветою I і зухвалою Марією Стюарт, які будуть змагатися в політиці і любові.

"Паразити"

Фільм, що отримав "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю в 2019 році.

Сімейка безробітних нероб під проводом глави сім'ї Гі-тхека вирішує виправити своє фінансове становище за рахунок забезпеченої сім'ї Пак. Ось тільки вибирають вони не найтривіальніший спосіб.

"Одного разу в... Голлівуді"

Фільм незрівнянного Квентіна Тарантіно оповідає про низку подій, що сталися в Голлівуді в 1969 році, на заході його «золотого століття». За сюжетом, відомий ТБ актор Рік Дальтон і його дублер Кліфф Бут намагаються знайти своє місце в стрімко мінливому світі кіноіндустрії.

В головних ролях "золота трійця": Бред Пітт, Леонардо ді Капріо і Марго Роббі.

Рецензію на "Одного разу в... Голлівуді" читайте на УНІАН.

"Аліта: Бойовий ангел"

Дія фільму відбувається через 300 років після Великої війни в XXVI столітті. Доктор Ідо знаходить останки жінки-кіборга. Після лагодження кіборг нічого не пам'ятає, але виявляє, що в змозі користуватися бойовими прийомами кіборгів. Починаються пошуки втрачених спогадів.

"Захар Беркут"

1241. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундой рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Проте вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Шалений від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невелика громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога.

Найбільш очікувані фільми 2019

Наступні фільми поки ще не вийшли в прокат і з'являться на великих екранах до 31 грудня 2019 року.

"Сирота Бруклін"

Фільм-мрія Едварда Нортона, який виступив його режисером і сам же зіграв у ньому. Приголомшливий зірковий склад.

Лайонел Есрог (Едвард Нортон), самотній приватний детектив з синдромом Туретта, починає розслідування вбивства свого наставника і єдиного друга Френка Мінна (Брюс Вілліс). У нього є тільки кілька підказок і сила розуму, одержимого поставленою метою. Він прагне розплутати клубок таємниць, які зберігають баланс сил в Нью-Йорку. Його шлях проходить від просочених джином джаз-клубів Гарлема до жорстоких нетрів Брукліна і, нарешті, позолочених кабінетів політичної еліти мегаполісу. Лайонел кидає виклик гангстерам, корупції і найнебезпечнішій людині міста, щоб очистити ім'я свого друга і врятувати жінку, яка може стати його власним спасінням.

"Доктор Сон"

Черговий хіт за мотивами книги Стівена Кінга.

Читайте такожБагато гумору, сльози і величезна доза натхнення: в український прокат виходить фільм «Перегони на мільйон»

Продовження культового фільму «Сяйво». Ден Торренс все ще не може забути ті жахливі дні, які він провів в готелі «Оверлук». Подорослішавши, він все ще безуспішно бореться з цією травмою. Реальний світ для нього не завжди стабільний. Однак навіть це світосприйняття валиться, коли він знайомиться з Аброй – хоробрим підлітком, що також має такий, як і у нього, потужний екстрасенсорний дар, відомий як «сяйво».

Абра знайшла Дена, адже інстинктивно розуміла, що він розділяє її силу. Їй потрібна допомога проти нещадної Троянди Циліндр та його послідовників з «Істинного вузла», які, у прагненні здобути безсмертя, харчуються «сяйвом» дітей. Невинність Абри і безстрашні обійми її «сяйва» змушують Дена закликати свої власні сили, знову зіткнутися зі своїми страхами і розбудити примар минулого. Ден і Абра збираються разом, щоб вступити в жорстоку битву проти «Істинного сайту» за життя або смерть.

"Ідеальна брехня"

Неможливо пропустити фільм, де приголомшлива Хеллен Міррен вступає в сутичку з найталановитішим Йеном МакКелленом. Обидва актора є власниками "Оскара", хоча їх чудова гра не потребує подібного роду підтверджень.

Шахрай зі стажем Рой Кортні ледь вірить своїй удачі, коли знайомиться в мережі з багатою вдовою Бетті Макліш. Зачарована жінка досить швидко пускає його в свій будинок і своє життя. З часом Рой з подивом виявляє, що і вона йому небайдужа. Тепер те, що повинно було б стати черговим шахрайством, перетворюється в небезпечну прогулянку над прірвою в його житті.

"Зоряні війни: Скайвокера. Сходження"

Lucasfilm і режисер Дж. Дж. Абрамс ще раз об'єднають свої сили, щоб відправити глядачів в епічну подорож в далеку-далеку галактику з фільмом «Зоряні війни: Скайвокера. Сходження». Це завершення улюбленої саги, яке подарує нам нові легенди і фінальну битву за свободу.

"Кішки"

Легендарний мюзикл оживе масштабної екранізації! Щорічно збіговисько котів і кішок, які називають себе "Племенем обраних", проводять грандіозний бал і вибирають свого ватажка. У кожного кандидата є своя історія і своя таємниця.

Склад фільм по-справжньому зоряний:

Ідріс Ельба, Тейлор Свіфт, Ребел Уілсон, Джуді Денч, Іен МакКеллен, Джеймс Корден.