Росія попрощалася з Навальним / колаж УНІАН, фото REUTERS, кадри з відео

У Москві поховали Олексія Навального. В останню путь його проводжали тисячі, якщо не десятки тисяч росіян.

Як повідомляє BBC, опозиціонера поховали на Борисівському кладовищі, що на півдні міста. Труну з тілом опустили в могилу під музику з пісні My Way Френка Сінатри та мелодію з фільму "Термінатор-2" – Навальний любив цей фільм, у чому багато разів зізнавався.

На церемонії, окрім політичних соратників, були присутні також батьки Навального. Дружина Юлія та їхні спільні з Олексієм діти на церемонії були відсутні - вони зараз перебувають у Європі, адже бояться переслідувань з боку путінського режиму.

Як свідчать числені відео в соцмережах, попрощатися з політиком прийшли тисячі, якщо не десятки тисяч небайдужих росіян. Вони скандували "Нет войне" та "Путин - убийца".

Безпосередньо на цвинтар пустили лише невелику кількість сторонніх. Решта, хто прийшли проводити опозиціонера в останню путь, залишали квіти біля стихійних меморіалів навколо кладовища, зокрема біли входу найближчої станції метро "Борисово".

ЗМІ повідомляють, що поліція затримала кількох людей з натовпу, що прийшли на церемонію.

Смерть Олексія Навального

Як писав УНІАН, 16 лютого російська влада повідомила, що ув'язнений опозиціонер Олексій Навальний помер у виправній колоні в Заполяр'ї. Виразної причини смерті Кремль так і не назвав, стверджучи, що Навальний помер з природніх причин.

Дружина Олексія - Юлія Навальна - звинуватила персонально Володимира Путіна у смерті чоловіка та пообіцяла відплатити диктатору.

Тривалий час керівництво колонії відмовлялося видавати тіло Навального його матері, шантажуючи її та вимагаючи погодитися на таємний похорон. Зрештою тіло тки віддали рідним.

Вас також можуть зацікавити новини: