Як виростити троянду в картоплі - лайфхак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мати у себе на ділянці чудовий розарій хотів би кожен дачник, але втілити мрію в реальність непросто - така квітка дуже примхлива у догляді. УНІАН з'ясував, як росте троянда в картоплі з медом і чому варто спробувати цей метод.

Якою має бути троянда, вирощена в картоплі 

Почнемо з того, що даний метод розведення квітки називається "живцювання", причому, вибирати краще ті сорти, які ростуть в Україні. Найбільш лояльні рослини з червоними і рожевими бутонами, але ви можете спробувати виростити і будь-які інші. Головне - троянда в картоплі не повинна бути привізною, так як вона занадто слабка після транспортування і впливу хімікатів, щоб витримати ще й такий оригінальний метод розведення.

Роза з букета в картоплі, якщо ви дотримувалися умов, буде рости відмінно - цей метод вважається одним з найдієвіших і простих для новачків. Коренеплід дасть квітці всі необхідні для росту речовини, а також захистить від перепадів температури і шкідників. Єдиний мінус такого способу - якась кількість рослин можуть не прижитися в грунті.

Відео дня

Як росте троянда в картоплі - результат вас вразить

Для того щоб випробувати унікальний лайфхак і подивитися особисто, як же буде рости троянда в картоплі, запасіться:

  • посадковим матеріалом - живцями троянд;
  • сирою картоплею середнього розміру;
  • медом;
  • водою;
  • горщиком;
  • ґрунтом;
  • скляною банкою або пластиковою пляшкою.

Відразу відзначимо, чому троянда в картоплі з медом росте краще, ніж без нього - мед, розведений у воді - відмінний активатор росту кореневої системи, тому завжди використовуйте це солодке частування для троянд.

Як виростити троянду з букета в картоплі з медом

Картоплю вимити, вирізати з неї все очки, а потім ножем зробити отвір на глибину 2-3 см. Взяти стебло троянди і нарізати кілька живців, в кожному з яких буде 2-3 міжвузля. 

ВАЖЛИВО: слідкуйте, щоб верхній і нижній зрізи були не більше 1 см від листових черешків. 

Вмочити край живця в мед з водою, потім встановити в картопляний отвір так, щоб нижня нирка троянди виявилася всередині коренеплоду. У горщик насипати грунт, помістити туди бульбу, зверху засипати землею. Відразу полити держак водою, накрити банкою або пляшкою (можна використовувати пакет), щоб створити ефект парника.

Знімати саморобну теплицю потрібно 1-2 рази в тиждень, щоб рослина провітрювалась. Через два тижні це можна робити частіше, привчаючи троянду до умов у відкритому грунті, а через місяць (або два) у саджанця з'являться корінці.

Корисна порада: весь цей час рослину потрібно поливати цукровою водою (1-2 ч. ложки на склянку води).

Вас також можуть зацікавити новини: