тарталетки з печінкою тріски

Багато господинь подають яскраві та смачні тарталетки на святковий стіл. Вони дозволяють урізноманітнити меню та здивувати гостей чимось новим, адже можна робити різну начинку.

Ці закуски варто спробувати зробити на Різдво або Новий рік. Ми підібрали кілька цікавих і шалених варіантів.

Тарталетки з крабовими паличками

Цей рецепт можна вважати одним із класичних і перевірених часом. Для нього потрібно взяти:

Відео дня
  • вісім тарталеток;
  • 180 грамів крабових паличок;
  • один плавлений сир;
  • одне яйце;
  • два-три зубці часнику;
  • одну-дві столові ложки майонезу;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень;
  • чорний кунжут.

Яйце відварюємо круто. Сир натираємо на дрібній тертці, а крабові палички та яйце дрібно нарізаємо. Видавлюємо до них часник і всипаємо рубану зелень. Додаємо спеції, майонез і все перемішуємо до однорідності.

Начиняємо кошички начинкою і прикрашаємо кунжутом. Тарталетки з крабовими паличками готові до подачі.

Тарталетки з печінкою тріски

Така закуска обов'язково сподобається гостям. Вона ситна та з яскравим смаком. Для приготування треба взяти:

  • 12 тарталеток;
  • упаковку печінки тріски;
  • половину середнього помідора;
  • одне стебло зеленої цибулі;
  • одну гілочку кропу;
  • два яйця;
  • половину великого авокадо;
  • столову ложку вершкового сиру;
  • щіпку чорного перцю;
  • дрібку солі;
  • дрібку сушеного часнику.

Помідор дрібно нарізаємо кубиком і рубаємо зелень. Яйця відварюємо і натираємо на дрібній тертці. Авокадо розминаємо виделкою разом із крем-сиром.

Печінку тріски дістаємо з упаковки та промакуємо серветкою від жиру. Додаємо її, помідори, яйця, зелень і спеції до авокадо та перемішуємо.

Наповнюємо кошички начинкою. За бажанням можна додатково прикрасити тарталетки з печінкою тріски зеленню.

Тарталетки з червоною рибою

Це ще одна відома класика. Сьомга частий гість на святковому столі - її подають на шматочках багета та викладеною на тарілках. Ми пропонуємо використовувати її для приготування закусок. Беремо:

  • 12 тарталеток;
  • 200 грамів червоної риби;
  • 200 грамів сирного сиру;
  • зелень.

Зелень промиваємо, обсушуємо серветкою і дрібно рубаємо. Потрібно відокремити 50 грамів риби та нарізати дрібним кубиком.

Перемішуємо сир, рибу та зелень до однорідності. Якщо маса занадто густа і видно, що її буде важко акуратно помістити в тарталетки з червоною рибою, можна влити зовсім небагато жирних вершків і перемішати. Ділимо начинку між тарталетками.

Рибу нарізаємо на тонкі довгі смужки. Згортаємо їх у вигляді трояндочки (по спіралі) і викладаємо в центр тарталеток.

За допомогою зелені робимо імпровізовані "листочки" для рибних квітів. Подавати закуску потрібно відразу.

Тарталетки - рецепт із мідіями

Це незвичайна страва, яка точно здивує ваших гостей. Мідії можна взяти заморожені або мариновані. Загалом для приготування беремо:

  • 200 грамів мідій (варених);
  • 100 грамів крем-сиру;
  • чайну ложку лимонного соку;
  • кілька гілочок свіжого кропу;
  • 10 тарталеток.

Змішуємо вершковий сир із лимонним соком до однорідності. Начиняємо тарталетки кремовою начинкою і викладаємо зверху по дві-три мідії. Наостанок прикрашаємо їх свіжою зеленню і тарталетки з мідіями можна подавати.

Вас також можуть зацікавити новини: