У квітні Пугачова дасть ювілейний концерт / фото instagram.com

Святковий концерт, приурочений до ювілею Алли Пугачової, обернувся справжнім скандалом, коли з'ясувалося, що на захід державна організація виділила 40 мільйонів рублів. Експерти вважають, що таке спонсорство – прикриття для корупційної схеми.

Заступник голови комітету Держдуми з безпеки й протидії корупції Анатолій Виборний зазначив, що оцінку спонсорській допомозі "Вертольотів Росії" (входить до структури держкорпорації "Ростех") Аллі Пугачовій повинна дати Генпрокуратура, передає "Дни.ру".

"Кожен виконавець оцінює свою творчість по-своєму, адже частина суми може виявитися гонораром. Дуже багато питань викликає те, що такі гроші виділила державна структура", – цитує експерта газета "Известия".

Відео дня

Читайте такожАлла Пугачова розказала про втрату (відео)

Голова Національного антикорупційного комітету Кирило Кабанов підозрює, що виділені 40 мільйонів можуть бути частиною корупційної схеми. Такою формою "відкату", наприклад, за виступ на корпоративному заході.

Репортери задалися логічним питанням, навіщо Аллі Пугачовій спонсорська допомога, коли квитки на її ювілейний концерт розійшлися, як гарячі пиріжки. Примадонна виступить у Кремлівському палаці, у Великому залі. Він вміщує до шести тисяч глядачів. При цьому на сайті організації зазначено, що квитків у продажу вже не залишилося.

У перекупників квитки на концерт коштують до 300 тисяч рублів. Виходячи із середньої вартості, продаж всіх місць в Кремлівському палаці допоможе Пугачовій заробити кілька сотень мільйонів рублів. До того ж, за деякими даними, Примадонна володіє мільярдами, але переписала бізнес на своїх рідних. Однак журналістам ніхто не відповів.

Зате в "Ростеху" повідомили, що "Вертольоти Росії" - акціонерне товариство й здійснюють видатки за рахунок чистого прибутку холдингу, тому спонсорство слід розглядати як витрати на рекламу.

Музичний критик Сергій Сосєдов, який до недавнього часу називав себе великим фанатом Алли Пугачової, заявив, що "витрачати державні гроші, коли в такому становищі перебувають люди військового заводу, – злочинно", і це не "Вертольоти Росії" повинні спонсорувати Примадонну, а навпаки.