Орієнтовно 95 відсотків українських виконавців постійно й системно виступають у Росії. Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK під час телефонного включення заявив член правління Національного суспільного телебачення України Юрій Макаров.

Відео дня

Читайте також"А у Maruv ноги довші": Оля Полякова вразила сукнею зі спокусливим вирізом до талії

Юрій Макаров розповів про перемовини зі співачкою MARUV, зауваживши, що, з одного боку, ситуація була передбачуваною, з іншого – скандальною. З його слів, до стандартного контракту суспільних мовників з огляду на війну з РФ було додано пункт, що виконавець, принаймні на час перед «Євробаченням» в Ізраїлі, відмовляється від гастролей у РФ.

Коментуючи заяву співачки про те, що вона була готова відмовитися від гастролей у Росії, проте її не влаштовують «кабальні» умови контракту, Юрій Макаров зауважив: «Наскільки я знаю, у неї є контракт із «Warner», але не з центральним, а з російською «дочкою». Коли виконавець підписує угоду, він на себе накладає абсолютно добровільно, самим фактом підписання цього контракту, купу обмежень – аж до того, що носити, які інтерв’ю давати, яка кількість інтерв’ю має бути на рік, про що виконавець може говорити, про що не може… Тобто стандартна угода передбачає разів у 10 більше різних обмежень, ніж те, чого вимагає Європейська мовна спілка».

Він додав, що приблизно 95% українських виконавців постійно й системно їздять до країни-агресора з виступами. «Серед усіх учасників один, а може два ніколи не виступали з гастролями в Росії», – додав Юрій Макаров.

Як повідомляв УНІАН, суспільний мовник (НСТУ) та співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в «Євробаченні-2019».