Знаменитості здивували розмаїттям вишиванок / колаж УНІАН

Щороку у травні українці відзначають День вишиванки. Зірковий бомонд долучився до свята і вже похизувався своїми національними сорочками у мережі. Українські знаменитості також привітали шанувальників зі святом.

Українські танцюристи, співаки, ведучі опублікували святкові світлини у своїх соцмережах. Кожен з них показав свою особливу вишиванку, яка стала символом єдності українського народу.

Ірина Білик

Співачка показалася чорно-рожевій вишиванці ручної роботи. Вона вкотре наголосила, що сорочка стала символом української історії та єдності.

Відео дня

"З Днем Вишиванки! Сьогодні ми святкуємо нашу культурну спадщину та єдність через національний одяг – вишиванку. Це не просто одяг, а символ нашої історії, сили та краси. Нехай ваші вишиванки принесуть вам радість і гордість за нашу неповторну культуру. Вітаю всіх із цим святом! Одягайте вишиванки та діліться своїми фото в соцмережах!" – написала Білик.

Ірина Білик / Скріншот Instagram

Руслана

Руслана потішила шанувальників фото, на якому вона у біло-червоній вишиванці. Співачка приміряла оздоблену українським орнаментом куртку.

"Вишиванка – наш унікальний стиль, подарований Богом. У ній закодована ДНК нашої нації, захисна енергетика та зв’язок поколінь. Дякуємо ЗСУ за можливість не втрачати цей зв’язок!" – підкреслила Руслана.

Руслана / Скріншот Instagram

Джамала

Артистка зізналася, що має велику колекцію вишиванок. У своєму Instagram Джамала поділилася світлиною з "Євробачення-2016", де вона виборола перемогу.

"Для моєї колекції з вишиванок та сорочок насправді не вистачить не те, що каруселі з 10 фото. Якби можна було публікувати 40 – все одно мало. І в радості, і в горі. З днем вишиванки!" – вказала Джамала.

Джамала / Скріншот Instagram

Христина Соловій

За словами співачки, День вишиванки став символом того, як українці можуть змінювати світ.

"У 2006 кілька студентів Чернівецького університету вирішили популяризувати українське і одягли на пари вишиті сорочки. У 2024 це свято відзначають у близько 100 країнах світу. Не існує маленьких вчинків чи неважливих людей. Лупайте сю скалу", – написала Соловій.

Христина Соловій / Скріншот Instagram

Катерина Кухар

Балерина показала відео, в якому похизувалася своєю колекцією суконь-вишиванок. Як вказала Кухар, найбільше їй до вподоби вишиванки дизайнерки Юлії Магдич. 

"Кожна вишиванка – це мелодія ниток, що розповідає історію нашого народу. І кожного разу, коли вдягаю свої вишиванки, збираю купу компліментів…від нью-йоркських модниць, до королеви Норвегії. Адже українська вишиванка – це бренд! Це ДНК! Це мова, якою розмовляє наша душа", – наголосила Катерина Кухар.

Катерина Кухар / Скріншот Instagram

Наталія Могилевська

Співачка також відзначила творіння Юлії Магдич. Вона приємно вразила шанувальників білосніжною сукнею, вишитою блакитними нитками.

"Вітаю всіх з днем вишиванки сьогодні! Всім сили, наснаги, гарного сонячного весняного дня. Хай це сонечко знеболить наше болюче серце", – привітала Могилевська.

Наталія Могилевська / Скріншот Instagram

Злата Огневіч

Співачка обрала яскраву вишиванку. Вона наголосила, що святкові сорочки – це гордість українців, яку знають у всіьому світі.

"Сьогодні ми святкуємо День вишиванки – символ нашої культури, нашої історії, нашої душі. Кожен стібок на сорочці – це маленька історія, сповнена теплом і світлом наших предків. Вдягаймо вишиванки з гордістю та любов’ю, адже вони об’єднують нас і нагадують про те, хто ми є", – написала Огневіч.

Злата Огневіч / Скріншот Instagram

Монатік

Дмитро здивував оригінальною сорочкою. Він обрав для себе вишиванку від бренду FOBERINI та приміряв гуцульський головний убір "рогачку".

"Всіх вітаю з Днем вишиванки", – лаконічно привітав Монатік та додав смайлики у формі серця.

Монатік / Скріншот Instagram

Оля Полякова

Артистка похизувалася цілою колекцією вишиванок. За її словами, вона не успадкувала від бабусь святкових сорочок, але хоче створити спадок для своїх дітей.

"Вишиванка для мене – символ цього дому, який можна взяти з собою. Як і в багатьох українців, у мене в родині, на жаль, не лишилося реліквій від пра- та прапра-, усе втрачене або знищене. Цього вже не повернути, але новий спадок створити можна. І це зараз в наших руках", – зазначила Полякова.

Оля Полякова / Скріншот Instagram

Тімур Мірошниченко

Ведучий показався у світлій вишиванці з незвичайним орнаментом. Він наголосив, що зараз нації як ніколи потрібно єднатися.

"Попри все! Єднаймось як ніколи раніше. Сьогодні це життєво важливо. З Днем вишиванки, шановні українці та українки", – привітав Мірошніченко.

Тімур Мірошніченко / Скріншот Instagram

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська вразила стильною вишиванкою під час робочої поїздки до Сербії.

Вас також можуть зацікавити новини: