Він загинув у боях за звільнення Кремінної / фото УНІАН, Володимир Гонтар

На фронті загинув український художник та музикант Антон Дербілов. Харків'янин віддав своє життя у боях за Луганщину.

Про смерть військового з позивним "Патрік" повідомила 5 Слобожанська бригада НГУ. Дербілову було усього 43 роки, без батька залишилися три його доньки. Він загинув у боях за звільнення Кремінної.

"Загинув український художник, скульптор та музикант Антон Дербілов. Він проходив службу у 5 Слобожанській бригаді НГУ з лютого 2022 року. 6 квітня внаслідок мінометного обстрілу Антон отримав поранення несумісні з життям та загинув на полі бою зі зброєю у руках. Жив та загинув як герой", - йдеться на сторінці бригади у Facebook.

Відео дня
На фронті загинув український музикант / фото Facebook 5 Слобожанської бригади НГУ

Відомо, що Дербілов був ветераном Слобожанського контрнаступу. Він мав медалі "За хоробрість у бою", за "Доблесну службу" та отримував нагороду "Незламним героям російсько-української війни".

"Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким гвардійця! Помстимося за тих, хто повернувся на щиті", - додали побратими захисника України.

Новину про загибель військового також підтвердили у групі Alcohol Ukulele, учасником якої був Дербілов. Музиканти показали фото харків'янина та зазначили, що його смерть - втрата, про яку вони ніколи не забудуть.

Загинув український музикант Андрій Дербілов / скриншот

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що у бою за Бахмут героїчно загинув відомий діджей.

Вас також можуть зацікавити новини: