Дмитро Назаров з серіалу "Кухня" підтримав Україну / скріншот

Російський актор Дмитро Назаров, який підтримав Україну і виступив проти повномасштабної війни, розповів про те, як керівник театру імені Чехова Костянтин Хабенський влаштував йому "показову прочуханку". Зірка "Кухні" та його дружина Ольга Васильєва втратили роботу через свою позицію.

У бесіді з Марком Фейгіним Назаров розповів, з чого все почалося. Спочатку Хабенський зателефонував йому і сказав, що не хоче влаштовувати "показову прочуханку". Проте вже наступного дня все змінилося.

Говорячи про те, що він постраждав і втратив роботу в театрі, Назаров зазначив, що річ не у колегах. Він вважає, що рішення приймав саме Хабенський.

"Напевно, про колег не йдеться, а саме про Костянтина Юрійовича (Хабенського - УНІАН), який повинен був прийняти рішення. За його словами, цього рішення від нього чекали і наполягали. Напевно, потрібно зрозуміти, що це була показова прочуханка", - зазначив Назаров.

Росіянам хотіли показати, що "недоторканних немає", зазначив актор. Путінський режим намагається придушити невдоволення громадян країни-агресорки, а тому всі артисти, які виступають проти війни в Україні, швидко втрачають роботу.

"З професії в Росії нас звільнили одразу, нас позбавили театру, нас позбавили зйомок і нас позбавили гастролей, у восьми містах Росії. Одразу це сталося, миттєво", - розповів Назаров.

Актор і його дружина розповіли, що про рішення Хабенського вони дізналися, коли були в 10-денній відпустці. В один з цих днів Назаров отримав телефонний дзвінок. Хабенський сказав, що актора потрібно відправити в так звану творчу відпустку. Керівник театру обіцяв, що всі вистави за участю Назарова просто "заморозять", а навесні він та його дружина зможуть повернутися на сцену.

Однак вже наступного дня Хабенський знову зателефонував акторові і сказав, що йому потрібно написати заяву про звільнення. Мало того, Назарову і його дружині надійшла погроза.

Хабенський заявив, що якщо Назаров і його дружина відмовляться писати заяви про звільнення, то молоді актори, які працюють в театрі, позбудуться "броні" і їх мобілізують. Зірка "Кухні" відповів, що він звільниться, бо не хоче, щоб його молодих колег відправили на війну проти України.

Після цього Назарова і його дружину скрізь замінили. Їх ролі віддали іншим акторам.

"Мені здається, що у нього (у Хабенського - УНІАН) були важкі розмови з кимось... Напевно, йому було дуже важко прийняти це рішення, можливо, одним звільненням з поста художнього керівника це не обійшлося б...  Він потрапив, звичайно, в складне становище, а природної хитрості у нього не вистачило", - резюмував актор.

Нагадаємо, раніше Назаров пояснив, чому його колеги насправді підтримують Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: