Дієтолог відповіла, що заважає жінкам схуднути після 40 років / фото depositphotos.com

Питання зайвої ваги з роками стає тільки гостріше. Часто жінки після 40 років незадоволені своєю фігурою. Боки і зайва вага утворюються після пологів, через не дуже активний спосіб життя, через неправильне харчування, після пережитих стресів, через проблеми зі сном. Причин, безумовно, величезна кількість. Але варто розуміти, що 80% фігури - це раціон. 

Спеціаліст з питань харчування Ліза Р. Янг в інтерв'ю Eat This, Not That розповіла про прості продукти, які заважають жінці схуднути після 40 років.

Ультра перероблені продукти

"У людей старше 40 років метаболізм більш уповільнений. І вкрай важливо знати інформацію про ті продукти, які ви вживаєте, щоб не їсти занадто багато ультра перероблених продуктів", - сказала Ліза. 

Відео дня

Що ж це за продукти? У цей перелік входять всілякі снеки і чіпси, фастфуд, пластівці, напівфабрикати і схоже. Снеки і чіпси можна замінити горіхами, бобовими або сухофруктами, а замість фастфуду і напівфабрикатів - харчуватися повноцінною домашньою їжею. 

Фруктові соки

Соки - ще один підступний пункт в раціоні. Вони, як правило, містять велику кількість цукру, тому навіть незначні кількості роблять чинять вплив на організм. 

"Найгірше те, що фруктові соки проходять обробку, яка видаляє клітковину. Відсутність клітковини і присутність цукру може викликати різкий стрибок рівня цукру в крові, що може привести до збільшення ваги", - сказала дієтолог. 

Краще замінити соки на охолоджені трав'яні чаї, воду з лимоном або свіжовичавлені соки без додавання цукру. 

Продукти з низьким вмістом клітковини

Хліб, макарони, твердий сир - це все дає відчуття ситості, проте на цьому їхня користь закінчується. Ліза Р. Янг каже, що вживати їх потрібно в помірній кількості. Особливо хліб та інші борошняні продукти варто урізати, щоб швидше схуднути.

Нагадаємо, який вигляд має американка, яка скинула понад 50 кг.

Вас також можуть зацікавити новини: