Під час розслідування провадження будуть проведені всі необхідні слідчі дії \ фото: УНІАН

Служба безпеки України (СБУ) розслідуватиме кримінальне провадження за заявою керівника секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Тетяни Блистів щодо погроз на її адресу з боку народного депутата і голови цього комітету Сергія Пашинського.

Читайте також"За підрив обороноздатності": Пашинський захотів ввести кримінальну відповідальність для ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Відео дня

"Секретар комітету написала на моє ім'я заяву про погрозу фізичної розправи з боку народного депутата. Ця справа зареєстрована і передана за підслідністю до Служби безпеки України", - заявив він.

"В даному випадку йдеться про достатньо серйозні звинувачення щодо народного депутата", - додав генпрокурор.

За його словами, під час розслідування провадження будуть проведені всі необхідні слідчі дії.

"Сьогодні я мав розмову з керівником слідчого управління СБУ. Коли він прийме матеріали провадження, проведе всі необхідні слідчі дії. Звичайно, це будуть і допити, і перехресні допити і багато інших необхідних речей", - сказав Луценко.

"Я маю тільки її заяву, яка не вказує на деталі. Лише вказує на конкретні його слова, які він нібито, з її точки зору, вимовив. Зараз будемо розбиратися, хто є свідками, чим це можна підтвердити. Очні ставки. Я не виключаю детектора брехні в даній ситуації", - додав він.

При цьому Луценко уточнив, що до завершення канікул у Верховній Раді України стане зрозумілим, чи є підстави знімати депутатську недоторканність із Пашинського.

"Думаю, що до завершення канікул у народних депутатів якраз будемо готові дати якусь проміжну відповідь, чи є підстави для зняття депутатської недоторканності з народного депутата", - зазначив він.