Справу щодо заборони Компартії поновлено / gorodkiev.com.ua

Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України та направив цю справу для подальшого розгляду.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Відповідна ухвала була прийнята сьогодні при розгляді апеляційної скарги Мін’юсту та Укрдержреєстру.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала члена КПУ, який планував отруїти водогін Костянтинівки

Апеляційна скарга була подана на ухвалу суду першої інстанції від 5 листопада 2014, якою Окружний адмінсуд Києва зупинив провадження у даній справі. Підставою для такого рішення стали численні позови КПУ до Кабінету Міністрів України та Президента України.

Як повідомляв УНІАН, 8 липня 2014 року Міністерство юстиції України та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону на території України Комуністичної партії України.

Довідка. Комуністична партія України була зареєстрована Міністерством юстиції України 5 жовтня 1993 року, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію № 505.

Читайте такожУ Раді зареєстровано ще один законопроект про заборону пропаганди комуністичної ідеології

Згідно із Законом України «Про політичні партії в Україні», статтею 5, утворення і діяльність політичних партій забороняється, якщо їх програмні цілі або дії спрямовані на: ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, підрив безпеки держави, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової чи релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, посягання на здоров’я населення.

Згідно з частиною 2 вказаної статті політичні партії не можуть мати воєнізованих формувань.