Ангела Меркель / фото REUTERS

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель заявляє, що ситуація на Донбасі далека від урегулювання.

Про це вона сказала під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"У 2014 році відбулася анексія Криму, яка була чітким порушенням міжнародного права. Президент України Петро Порошенко присутній тут і нагадає нам, що пізніше відбувся напад на східну Україну. Там існує зараз щось на зразок хиткої стабільності, заради якої ми працювали дуже наполегливо, погодивши Мінську угоду. Ми намагаємося разом з Францією працювати для урегулювання, але ми далекі від цього, якщо чесно", - заявила Меркель.

Читайте такожКремль готує новий "референдум" в окупованих районах Донеччини – ІС

Довідка УНІАН. У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна. За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року.

Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини і РФ на підтримку цих заходів. Серед іншого, домовленості, досягнуті «нормандською четвіркою», передбачають припинення вогню на сході України, відведення всього важкого озброєння з української території. Також передбачений обмін і звільнення всіх заручників, проведення місцевих виборів на Донбасі.