Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін змінив начальника управління глави держави Олега Говоруна, який курирує збройні угруповання "ДНР", "ЛНР", сепаратистські регіони Грузії - Південну Осетію і Абхазію.

Читайте такожКлімкін пояснив, навіщо Путін маніпулює «культом Сталіна» в Росії

Про це йдеться в указі російського президента, розміщеному на його офіційному сайті. Іншим указом на цю посаду призначено Олексія Філатов.

Відео дня

Як зазначає російська служба Радіо Свобода, новий глава управління до цього займався взаємодією з Південною Осетією. Минулого року Філатов на посаді заступника начальника управління почав займатися угрупованнями "ДНР" і "ЛНР".

Раніше російський "Коммерсант" повідомив про майбутню відставку нинішнього глави цього управління Говоруна, якого називають одним з наближених помічника президента Росії Владислава Суркова, який курирує в Кремлі питання України.

Управління з прикордонного співробітництва - це колишнє управління із соціально-економічного співробітництва з державами - учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією. Минулого року Путін реорганізував його, скоротивши його штат. Однак нове управління, як стверджується, продовжило курирувати сепаратистів сходу України.