Новий президент повинен зруйнувати монополії,, вважає Кива / фото прес-служби СПУ

Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в ефірі телеканалу «NEWSONE».

«На Зеленському дуже величезна відповідальність. І його перші кроки повинні бути спрямовані на зміну економічної ситуації в країні - щодо простих людей. А це - руйнування економічної монополії, руйнування контрактів «Дюссельдорф +», «Роттердам +», оскільки це сьогодні б'є по кишені кожного українця, це рахунки, які ми нескінченно отримуємо », - сказав він, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

При цьому І.Кива висловив переконання, що «це і буде патріотизм, це і буде ставлення до свого народу».

Відео дня

«Для мене також буде маркером дій новообраного президента його кроки по поверненню вкрадених нинішньою злочинною владою грошей. У чому була жадібність поки ще чинної влади? Мільярди Януковича спокійно виводилися, їм дали можливість все вивести з дисконтом, тому, що це було вигідно діючій владі», - підкреслив він.

Політик також виступив за націоналізацію підприємств, зокрема тих, які були приватизовані чинним главою держави.

«Коли говорять про фабрику «Рошен », то я говорю про фабрику ім.Карла Маркса, яка була вкрадена в українського народу, яка була побудована нашими батьками. І Ленінська кузня, яка була злочинним шляхом приватизована і перебуває під контролем поки ще чинного президента. Ці підприємства ми зобов'язані повернути під контроль держави», - сказав він.