Архієпископ Климент поскаржився на бездіяльність влади / фото УНІАН

Архієпископ Сімферопольський та Кримський Православної церкви України Климент поскаржився, що уряд і Міністерство культури не докладають зусиль до врегулювання проблем ПЦУ у тимчасово окупованому Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це архієпископ Климент заявив у коментарі журналістам біля Володимирського собору у Києві.

Читайте також"Розбрат є подарунком для Кремля": активісти біля резиденції Філарета закликали до церковної єдності

Відео дня

“Ті проблеми, які я маю, саме через Адміністрацію президента, Мінкульт, бо вони не вирішували ці проблеми. Проблема у Криму виникла через те, що п’ять років я борюся, щоб Держава Україна – Кабінет міністрів України, президент України, Верховна Рада – прийняли низку законів, які б регламентували роботу і діяльність ПЦУ на території Криму в тих умовах, які зараз там склалися.

Проте, позиція Кабміну, Мінкульту і міністра культури Нищука, якому безпосередньо президент України неодноразово давав доручення, - Крим нам не належить. Ми по Криму нічого приймати не будемо. Ось така позиція Держави Україна”, - наголосив Климент.

Як повідомляв УНІАН, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент є главою Кримської єпархії Православної церкви України. Також з 22 січня 2018 року він виконує обов'язки глави Херсонської єпархії ПЦУ. Архієпископ Климент очолює Православну місію допомоги жертвам прав людини і особам, позбавленим волі.

3 березня на автовокзалі у тимчасово окупованому Сімферополі російські силовики затримали архієпископа Климента, який збирався їхати у Ростов до українського політв'язня Павла Гриба, щоб його посповідати і причастити. Пізніше Климента відпустили.

Архієпископ називав своє затримання намаганням окупантів знищити Православнy церкву України в Криму.