Під стінами АП стався конфлікт / фото: "Українська правда"

Під будівлею Адміністрації президента відбулася акція протесту під назвою "Зупини капітуляцію".

Про це повідомляє ТСН з місця події.

Зазначається, що спочатку активісти вигукували "Чувак, виходь" і "Слуга виходь, народ прийшов". Також на мітингу було багато українських прапорів і плакати з фразами "Ні капітуляції" і "Не дамо розстріляти воїнів".

Крім цього, активісти вимагали від Зеленського звільнити з посад прес-секретаря Юлію Мендель і главу АП Андрія Богдана, а також внести волонтерів у делегацію на Мінських переговорах.

Наостанок учасники акції спалили білий прапор, а також намагалися вивісити плакат "Адміністрація губернатора Малоросії". Після цього вони приклеїли фото загиблих на Донбасі бійців і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Як повідомляє "Українська правда", через плакат "Адміністрація губернатора Малоросії" сталася бійка. Один зі співробітників поліції вирвав і порвав наклейку, після чого люди накинулися на нього. У свою чергу, співробітник поліції сказав, що не дозволить символіці агресора висіти на держадміністрації.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня на засіданні в Мінську Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий механізм припинення вогню.

За повідомленням прес-служби Зеленського, голова української делегації в ТКГ, екс-президент Леонід Кучма заявив, що однією з домовленостей стало зазначення не лише часу початку "режиму тиші", а й механізму його запровадження.