ДМС має надати документи про припинення Супрун громадянства США / фото УНІАН

Суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун громадянства Сполучених Штатів Америки, виданого уповноваженим органом США.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначається, що сьогодні відбулося підготовче засідання у справі за позовом народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука до Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра та визнання її дій протиправними.

Відео дня

Читайте такожМосійчук проти Супрун: у справі призначено нового суддю

"Суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Надією Супрун громадянства США, виданого уповноваженим органом США. Суд також ухвалив витребувати від Секретаріату Кабінету міністрів України копії протоколів засідань уряду, в яких приймала участь в.о. міністра Надія Супрун з моменту призначення її на цю посаду та до 5 серпня включно", - йдеться у повідомленні.

Вказані матеріали необхідно надати до суду протягом місяця - до 5 вересня.

Наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконувача обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабміну Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову в справі щодо Супрун.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра.

14 лютого Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун. Цього ж дня зранку вона знову почала виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Супрун є виконувачем обов’язків глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.