Беньямін Нетаньяху / REUTERS

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху має намір 18-19 серпня відвідати з дводенним візитом Україну.

Про це повідомляє Jewish Press.

Читайте такожІзраїльський Кнесет може ратифікувати угоду про ЗВТ з Україною після вересневих виборів – Мендель

Відео дня

«Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прибуде до Києва з дводенним візитом наступного тижня. Поїздка, запланована на 18-19 серпня, буде першим за 20 років візитом Нетаньяху до Києва», - йдеться у повідомленні.

Минулого місяця ізраїльський журналіст Шимон Бріман запитав у Нетаньяху, чи готовий він виступати посередником між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним, з яким він має «особливі стосунки».

«По-перше, я не можу сказати, що я досить добре знаю їхні проблеми, і у нас є достатньо своїх проблем. По-друге, якщо я займусь цим, я можу створити очікування (з обох сторін – УНІАН), які я не можу здійснити. Тож до цього часу я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але оскільки ви попросили, я ще раз обміркую цей варіант», - зазначив ізраїльський лідер.

Це буде перший приїзд Нетаньяху до Києва за 20 років. Минулий візит прем'єр-міністра Ізраїлю до України відбувся ще в березні 1999 року.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України привітав його і запросив главу української держави відвідати Ізраїль.