Кабінет міністрів України / REUTERS

Перше робоче засідання новообраного Кабінету міністрів може відбутися у середу, 4 вересня.

Про це в ефірі 112 Україна заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.

Читайте такожНовий прем'єр-міністр зустрівся з журналістами в саду: говорив про МВФ та транзит російського разу (відео)

Відео дня

Вона сказала, що в першу чергу Кабмін повинен прийняти рішення, які необхідні для продовження роботи міністерств.

"Скоріш за все, стандартне засідання Кабміну буде, як завжди, у середу. Зараз ми усі готуємо рішення на Кабмін, які вже відпрацьовані та мають просто не зупинити роботу міністерств. Я сьогодні зустрічаюся з керівниками підрозділів для того, щоб побачити, чи є необхідні нагальні рішення, що пройшли усі процедури й можуть бути винесені на Кабмін. Рішень багато", - сказала Бабак.

Також вона додала, перші рішення будуть адміністративного характеру, що стосуватимуться також перейменування міністерств.

"Об’єднання Міністерства палива з Міністерством екології дуже багато людей сприймають неправильно, вважаючи, що це є втрата екологічного спрямування у політиці уряду. Навпаки, світова тенденція сьогодні об’єднувати паливо з екологією, бо сталість енергетичного забезпечення пов’язана з тим, як використовується все і як це впливає на довкілля, на кліматичні зміни", - заявила Бабак.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада "пакетним" голосуванням призначила членів Кабінету міністрів України. За це рішення проголосував 281 народний депутат із 395, зареєстрованих в сесійній залі.

Сьогодні, 30 серпня, близько 2-ї години ночі новопризначений Кабінет міністрів провів перше засідання.