Рада призначила Олену Бабак міністром розвитку громад і територій / фото УНІАН

Впровадження діджиталізації буде одним з пріоритетних напрямків роботи нового Міністерства розвитку громад і територій України. Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на новопризначеного міністра Олену Бабак.

Читайте такожЗе-уряд. Персони та обіцянки

За її словами, головними напрямками міністерства (колишнього Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України) як і раніше залишаться децентралізація і регіональний розвиток, енергоефективність та ЖКГ, архітектура та будівництво, проте новим пріоритетом стане цифровизація сектору.

Відео дня

"З нововведень, і це стосується всіх міністерств, - впровадження блоку з діджиталізації. Це є одним з головних пріоритетів нового уряду і прем'єр-міністра України. Також це вкрай важливо, враховуючи функціонал міністерства, який пов'язаний з веденням різних електронних реєстрів і впровадженням електронних послуг", - цитує прес-служба Бабак.

Зазначається, що першочерговими завданнями відомства будуть напрацювання маршрутної карти завдань до Програми дій нового уряду, подання невідкладних рішень на найближче засідання Кабміну і напрацювання перспектив розвитку кожного структурного підрозділу відомства з урахуванням нових завдань.

Довідка УНІАН. 29 серпня Верховна Рада призначила Олену Бабак міністром розвитку громад і територій. До цього Бабак була членом робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Мінрегіоні, членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Також є співзасновником Всеукраїнської благодійної організації "Інститут місцевого розвитку".

Нове Міністерство розвитку громад і територій було створено шляхом реформування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.