Стефанчук розкритикував чинний регламент Ради / фото УНИАН

У парламенті має бути ухвалений новий закон про Регламент. Про це журналістам сказав перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Читайте такожГолосування за відбитками пальців: Разумков розповів, як побороти кнопкодавство в Раді

Він зазначив, що «найбільша помилка, що за 28 років ми не отримали нормального Регламенту Верховної Ради України».

Відео дня

За його словами, чинний регламент «це процедурний джем - ви туди потрапляєте і ви вже не можете рухатись, це тромб для будь-яких питань».

Стефанчук наголосив, що ухвалення нового Регламенту - це завдання №1. «Ми вже це обговорили на рівні керівництва ВРУ, обговорили з головами і заступниками голови нашої фракції, ми обговорили з головами комітетів те, що задача номер один нашої ВРУ - це розробити абсолютно новий Регламент, який би був сукупністю процедур, а не сукупністю якихось інших речей», - підкреслив він.

При цьому зазначив, що це мають бути процедури, які б надали можливість при збереженні прав більшості і опозиції забезпечити швидкий та динамічний розгляд питань.

Також він назвав неприйнятним, коли проект кодексу «вмирає під 5 тисячами поправок».

Раніше президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту проект закону про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи.