Сім’я Сенцова нарешті зустрінеться зі звільненим політв’язнем / фото: facebook Іслямова

Родина звільненого режисера Олега Сенцова прямує із анексованого Криму до Києва для зустрічі з колишнім політв'язнем.

Про це повідомив власник телекомпанії ATR Ленур Іслямов у Facebook.

Читайте такожПерше інтерв'ю в'язня Кремля Павла Гриба після звільнення: «В «Лефортово» камера була на одного. Українця до українця не поселять. Із розваг – тільки радіо»

Відео дня

"Сім'я Олега Сенцова благополучно перетнула адмін-межу з окупованим Кримом. Прямують до Києва, обійнятися з сином, батьком, чоловіком. Роки очікувань і виплаканих подушок для цієї сім'ї, я дуже сподіваюся, закінчилися", - написав Іслямов.

При цьому він наголосив, що в Криму боротьба триває.

«Кожне звільнення політичних в'язнів з катівень Кремля дає надію всім іншим, хто не злякався, хто бореться. Я ж сподіваюся, що Бекіров, Сенцов та інші кримчани, перебуваючи вимушено тепер на материку, посилять Кримський політичний порядок денний України», - додав Іслямов.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас до Росії повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.