Вадим Пристайко / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський представив українським дипломатам нового міністра закордонних справ Вадима Пристайка і заявив, що однією з найголовніших воєн для України є дипломатична війна.

Читайте такожЗеленський увів до складу РНБО Гончарука, Загороднюка та Разумкова (відео)Як передає кореспондент УНІАН, церемонія представлення відбулась під стінами МЗС.

«Я дуже радий бути тут і особисто познайомитися з «дипломатичним військом» нашої країни. Ви знаєте, що відбувається в нашій країні та за її межами», – заявив президент.

Відео дня

За словами Зеленського, «одна з найголовніших війн – це дипломатична війна».

«І я хочу вам подякувати за те, що ви кожного дня з ранку до вечора, іноді вночі (вибачте за ці дзвінки) бороните Україну, наші кордони. Я хочу вам подякувати кожному з вас. Я поважаю вашу роботу і я впевнений, що ви дійсно професіонали», – додав глава держави.

Читайте такожПристайко: ЄС все складніше продовжувати чинність санкцій проти РосіїПри цьому він також розповів, як Пристайко допомагав йому ухвалювати складні рішення під час важких телефонних розмов. За словами президента, він з Пристайком працює вже протягом чотирьох місяців і дуже задоволений його роботою.

«Іноді є складні рішення, складні розмови. Були дуже складні дзвінки – це може така невеличка таємниця – були дзвінки з дуже складними людьми, і нам потрібно було вирішувати в одну секунду. І я бачив, як це робив Вадим, як він мені дійсно дуже допомагав, і я вдячний йому», – поділився Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада підтримала запропоновану Зеленським кандидатуру заступника керівника Офісу президента Пристайка на посаду міністра закордонних справ.

Пристайко з 2017 року очолював Місію України при НАТО, до цього призначення був першим заступником міністра закордонних справ. Має дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посланника другого класу.