Козак розповів про допит спецслужбою / фото: zik.ua

Народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя», власника телеканалів NewsOne та «112 Україна» Тараса Козака допитали у Службі безпеки України.

Читайте такожКум Путіна "засвітив" у Раді дорогий годинник - журналіст (відео)

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “112 Україна”.

«Сьогодні мені повідомили, що допитували за трьома статтями. Одна стаття — тероризм, друга — фінансування тероризму, а третя стаття — легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом», - сказав Козак.

Він додав, що слідчі СБУ також допитували про організацію анонсованого телемосту між телеканалом "Росія 1" та NewsOne.

«Питали про телеміст», - сказав Козак.

Як повідомляв УНІАН, на 12 липня був анонсований телеміст між російським пропагандистським телеканалом "Росія-1" та українським NewsOne, однак через широкий резонанс та обурення політиків і громадськості він не відбувся.

8 липня ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на вчинення державної зради у зв’язку з намірами керівництва NewsOne провести телеміст з «Росія-1».

Проведення досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління СБУ. Слідчим ГСУ СБУ процесуальним керівником було надано доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих дій.

15 липня в СБУ допитали Голованова.