У центрі Києва в День захисника України відбувається багатотисячний марш "Ні капітуляції".

Як передає кореспондент УНІАН, учасники ходи вишикували величезну колону на проїжджій частині вулиці Володимирської біля парку Шевченка і рушили в сторону Майдану Незалежності через бульвар Шевченка.

Колона розтягнулася на кілька сотень метрів. Учасники ходи переважно тримають державні прапори, але подекуди видніються червоно-чорні стяги.

На початку колони йдуть захисники України - ветерани війни на Донбасі. На тротуарі вздовж бульвару Шевченка вишикувались люди, які аплодують захисникам України.

Також на початку колони є прапори з написом "Ветеранське братство" та прапори з назвами військових підрозділів.

Читайте такожЗеленський прибув на Донбас (відео)

В колоні багато людей одягнені у жилети або футболки з написом "Національний корпус" та у військові однострої.

Учасники ходи виголошують гасла "Слава нації - ні капітуляції", "Нам потрібна перемога", "Одна єдина соборна Україна" та інші.

Також вони несуть великі плакати з назвами окупованих та звільнених міст Донбасу. На цих плакатах зображені написи "Мінськ - зрада України", "Ні особливому статусу ОРДЛО" та інші.

Крім того, учасники ходи несуть плакати з написами "Лише перемога увінчує війну", "Ні капітуляції", "На коліна тільки перед Богом", "Шлях до незалежності - від Московії до ЄС та НАТО", "Війна до перемоги" та інші.

Станом на 16:40 колона повернула на проїжджу частину вулиці Хрещатик. На початку колони їде машина зі звукопідсилювальною системою. На Хрещатику десятки людей запалили фаєри.

Організатори акції закликають усіх оплесками підтримувати учасників українсько-російської війни на Донбасі. Люди також виголошують слова "Дякуємо" і "Герої".

Також організатори акції закликають українців єднатися, йти до перемоги заради того, щоб "жити у єдиній і вільній Україні, а не концтаборі під назвою Російська Федерація".

Організатори ходи звертаються до очільників України і української влади, щоби вони не вели переговори щодо укладення "незрозумілих угод і формул".

Учасники ходи виголошують гасла "Вимога нації - ні капітуляції", "Нам потрібна перемога" та інші.

Як повідомлялося, у понеділок, 14 жовтня, у Києві на свято Покрови Пресвятої Богородиці на честь 77-річчя створення Української Повстанської Армії проходить традиційний марш УПА "Захистимо українську землю!".