За словами Черниша, росіяни зверталися до багатьох українських громадських діячів і політиків / УНІАН

Представники Росії пропонували українським політикам переформатувати Мінський процес і перенести переговорний майданчик з врегулювання конфлікту на Донбасі з Білорусі в Казахстан.

Читайте такожПристайко: "нормандська зустріч" в листопаді – останній шанс "Мінського процесу"

Про це в ефірі Радіо НВ розповів екс-міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Відео дня

«Була спроба в Казахстан перемістити переговорний процес. І навіть були заяви, і більше того - неформально зверталися представники російської сторони до багатьох громадських діячів тут, в Україні (і навіть політиків чинних, я не буду про них говорити, але це були політики в ранзі голів комітетів Верховної Ради України минулого скликання), з проханням приїхати в Астану для переговорів як альтернатива самому Мінському процесу», - розповів він.

Черниш зазначив, що російська сторона направила відповідну пропозицію з метою «занулення» і переформатування Мінського процесу заради укладення угод за подобою Дейтонських (мирний договір 1995 року, який поклав край громадянській війні в Боснії і Герцеговині). Цією угодою передбачався б федеративний поділ України з розширеними повноваженнями нині окупованих територій РФ.