Разумков дав оцінку роботі ВР за 100 днів / фото УНІАН

Спікер парламенту Дмитро Разумков підбив перші підсумки роботи Верховної Ради 9-го скликання, якій у п’ятницю, 6 грудня, виповниться 100 днів від початку роботи.

Про це він в інтерв'ю журналу НВ.

Читайте також"Слуги народу" побилися в Раді через жінку

Відео дня

"Ми прийняли 86 законів, що приблизно на 30% більше, ніж за аналогічний проміжок часу наші колеги в попередньому скликанні", – почав Разумков із досягнень. 

При цьому голова ВР визнав, що були й помилки, які треба буде виправляти. Він зауважив, що "не припускається помилок той, хто нічого не робить". "Якби ми не прийняли жодного закону, ми б не припустилися жодної помилки", – пояснив він.

Спікер нагадав, що багато законопроектів і постанов Верховна Рада ухвалювала "більшістю голосів [понад 226], часто конституційною [понад 300]".

"Максимальний рекорд – 34 голосування більш ніж 300 голосами за один пленарний день. Я не пам'ятаю, щоб це було в будь-якій іншій Раді. Є речі, які об'єднують", – заявив Разумков.

Голова Ради також зазначив, що уже відомий парламентський "турборежим", ймовірно, перестане існувати як такий. Водночас Разумков наголосив, що це має бути "режим ефективної та досить швидкої роботи парламенту, щоб не відкладати закони на 2-3 роки".

Як повідомляв УНІАН, депутати Верховної Ради вирішили працювати сьогодні до повного вичерпання питань порядку денного.