В редакції проекту "Гроші" та вдома у двох його журналістів влаштували обшуки / УНІАН

Народний депутат України Олександр Дубінський (фракція «Слуга народу») має намір завтра запитати у президента Володимира Зеленського, з приводу чого проводять обшуки в одному з офісів медіа-групи «1+1», а також у помешканні журналістів компанії.

Читайте такожОбшуки в редакції "Грошей": в СБУ стверджують, що дії слідчих не пов'язані з роботою каналу 1+1

Про це Дубінський повідомив журналістам на місці обшуку в одному з офісів «1+1».

Відео дня

«Я думаю, що ці обшуки – це піар-хід, щоб переключити увагу із вмісту плівок і проблем в економіці, щоб переключити увагу зі звіту прем’ер-міністра на піар–привід, щоб замилити очі суспільству», - вважає Дубінский.

За словами депутата, завтра на засіданні фракції «Слуга народу» буде президент України, і він має намір поговорити з ним про цю ситуацію.

«Мені буде цікаво почути, для чого це і що збираються знайти саме у журналістів. Свідчення чого можна знайти у журналістів? Свідчення того, хто надав цю інформацію? Це неможливо, бо джерела інформації журналістів захищені законом. І відповідно, необхідно порушувати кримінальну справу, і за рішенням суду вимагати від журналістів розкриття джерел інформації, якщо вони підозрюють журналіста у розкритті інформації, що є державною таємницею», - додав Дубінський.

Нагадаємо, сьогодні співробітники СБУ влаштували обшуки в офісі групи "1+1 медіа" на вулиці Куренівській в Києві. Там працюють журналісти програм "Гроші" та "Секретні матеріали", які виходять на каналі "1+1". Згодом стало відомо також про обшуки у помешканнях журналістів Євгена Куксіна та Дениса Данька.

В СБУ стверджують, що обшуки не пов’язані з діяльністю телеканалу, а здійснюються щодо конкретних осіб за місцями можливого створення та зберігання ними аудіо файлів, отриманих у незаконний спосіб.

В групі "1+1 медіа" висловили обурення обшуками. Причини обшуків у журналістів телеканалу невідомі.