В ОБСЄ хочуть зробити юридичну експертизу законопроекту / фото УНІАН

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявляє, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі разом з експертами надасть рекомендації щодо поправок до проекту закону України «Про медіа».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Дезір сказав на прес-конференції у Києві.

Читайте такожУсі причетні до нападу на Гандзюк мають понести відповідальність - ОБСЄ

Відео дня

Він зауважив, що законопроект про медіа є дуже всеосяжним і має об'єднати декілька попередніх законів стосовно засобів масової інформації і, зокрема, щодо друкованих ЗМІ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Це дуже важливий процес реформ, який може призвести до оновлення регулювання в галузі медіа в країні", - сказав Дезір.

Представник ОБСЄ додав, що важливо забезпечити, щоби ця реформа відповідала міжнародним стандартам і міжнародним зобов'язанням України стосовно свободи думки та свободи медіа, і, зокрема, захисту плюралізму ЗМІ, незалежності медіа і свободи діяльності журналістів.

Також він сказав, що в ОБСЄ звернули увагу, що український уряд хоче взяти до уваги питання сумісності нового законодавства з відповідними директивами Європейського Союзу. "Ми надамо уряду юридичну експертизу щодо законопроекту з рекомендаціями для поправок", - заявив Дезір.

За його словами, наразі законопроект вивчається разом з експертами. "Ми бачимо, яку треба зробити роботу стосовно деяких визначень у цьому законопроекті", - додав Дезір.

Як повідомляв УНІАН, Комітет з питань свободи слова рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект «Про медіа» (№2693) у першому читанні і за основу.