Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі пов'язали нову зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" з виконанням домовленостей саміту в Парижі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Росії назвали умову для проведення зустрічі в "нормандському форматі"

Відео дня

"Щодо прямого запитання (президента РФ Володимира Путіна президенту України Володимиру Зеленському в ході телефонної розмови 14 лютого - УНІАН), воно було обумовлене темою обговорення ходу підготовки можливої чергової зустрічі на найвищому рівні "нормандського формату" в Берліні, про можливість проведення якої говорилося в Парижі", - заявив Пєсков.

За його словами, в Парижі був ухвалений "досить зрозумілий документ", де йдеться про безальтернативність Мінських домовленостей і необхідність їх виконання.

На запитання, що відповів Путіну Зеленський, Пєсков сказав: "Ми не маємо права розголошувати деталі телефонної розмови".

За його словами, на даний момент "точного розуміння немає", коли може пройти наступний саміт.

"Зустріч обговорюється. Для проведення цієї зустрічі як мінімум потрібно перечитати паризький документ і спробувати осмислити, чи було щось зроблено. У даному разі не повинно бути місця якимось оцінками, трактуванням. Йдеться про конкретний документ", - підкреслив Пєсков .

Як повідомляв УНІАН, за інформацією прес-служби Кремля, 14 лютого в телефонній розмові Путін прямо поставив Зеленському запитання, чи має намір Київ реально виконувати Мінські домовленості.

"Президент Росії наголосив на важливості повної та безумовної реалізації мінського Комплексу заходів і рішень, ухвалених на самітах в "нормандському форматі", у тому числі в Парижі 9 грудня 2019 року. У зв'язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Путін прямо поставив запитання: чи має намір Київ реально виконувати Мінські домовленості", - заявили в прес-службі Кремля.