Суддя Вовк заявив, що питання його відводу буде вирішуватися іншим складом суду / УНІАН

Адвокати народного депутата VIII скликання Тетяни Чорновол заявили відвід судді Печерського райсуду Києва Сергію Вовку, який розглядає клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Засідання суд транслюється на YouTube-каналі "Судова влада".

Читайте такожЧорновол відмовилася надавати слідчим ДБР будь-які свідчення

Відео дня

Відповідне клопотання про відвід судді захисники екс-депутата подали на початку засідання суду.

Під час своїх виступів адвокати наголосили, що мають підозри стосовно того, що справа не пройшла процедуру автоматичного розподілу між суддями.

Своєю чергою Чорновол заявила про конфлікт інтересів у неї з суддею та підтримала клопотання захисту.

Суддя Вовк оголосив перерву у засіданні та заявив, що питання його відводу буде вирішуватися іншим складом суду.

Засідання перенесено на невизначений термін.

Після засідання Чорновіл заявила журналістам, що справа проти нею є «помстою».

"Я заявляю відвід судді Вовку... по причині конфлікту інтересів. Суддя Вовк - це саме той суддя, який в свій час виніс неправосудне рішення проти Юрія Луценка. Далі - разом з Луценком, коли він був на посаді генпрокурора, ми конфісковували півтора міліарда доларів коштів Януковича і ця конфіскація завершилася перемогою - кошти пішли в держбюджет", - сказала екс-депутат.

Вона додала, що притягнення її до відповідальності - це "спроба помститися" їй за конфіскацію цих коштів.

"Відповідно, тут просто прямий конфлікт інтересів, тому я була змушена заявити про відвід судді", - наголосила Чорновол.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Чорновол заявила, що в її будинку представники ДБР проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва від 6 квітня, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

У ДБР поінформували, що, за попередньою інформацією, 18 лютого 2014 р. підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій знаходився офіс Партії регіонів. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 р. народження, який перебував у приміщені партійного офісу.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Пізніше у ДБР повідомили, що слідчі повідомили Чорновол про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 14 квітня, під час допиту у ДБР Чорновол відмовилась давати слідчим будь-які покази, посилаючись на ст. 63 Конституції України.