REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це вона сказала під час дебатів у Донецькому міському суді Росії.

«Якщо суд бере більше двох тижнів на винесення вироку, який і так продиктований зверху і давно написаний, то я оголошую суху голодовку із завтрашнього дня, і вирок ви будете виносити мені посмертно без мене», - сказала Савченко.

Вона наголосила, що не вважає за потрібне чекати будь-якого обміну.

Відео дня

Савченко заявила, що якщо Росія хоче обміняти двох винних ГРУшників на «одну невинну, то це занадто багато».

За її словами, російських військових потрібно міняти на Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

«Я не предмет торгу. Я невинна людина. Моя вина тут не доведена... Жодних обмінів, жодних торгів. У разі затягування часу я чекати не буду», - сказала вона.

Вона звернулася до суду з вимогою задовольнити пропозицію прокурорів про 23 роки позбавлення волі, щоб у них не було можливості оскаржити вирок і таким чином знову затягнути процес.

«Ви довели, що ви ні на що не здатні, ви показали, як Росія може осоромитися на прикладі однієї людини. Ви мене не зламали і не зламаєте ніколи. Тому давайте закінчуйте це в максимально короткі терміни. Я більше чекати не буду. Не ви мені життя давали і не ви власники над моєю долею», - сказала Савченко.

Як повідомляв УНІАН, Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають обвинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

В середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодовку – третю з моменту її арешту влітку 2014 року.

Сьогодні, 2 березня, держобвинувачення Росії зажадало в суді для Савченко 23 роки позбавлення волі в колонії загального режиму.